На Оруел му е била бедна фантазията!

На Оруел му е била бедна фантазията!
07-06-2021г.
33
Гост-автор
Магнитската буря събори лустрото на властта и освети пандемична и безнаказана корупция в България с прякото участие на властта.
А вече 11 години властта у нас е неизменно една и съща. И каквото и да се е случвало чрез и поради властта през тези толкова много години, то е защото за него е пряко и съдебно отговорна все тази, все същата тази власт!
Нейна и изключително нейна е цялата криминална вина за пандемична и безнаказана корупция!
Но трябва да добавим, че макар цялата власт през тези 11 години да е безмерно виновна, все пак е неподлежащ на обжалване факт, че тази цяла, безмерно виновна за пандемичната и безнаказана корупция власт бе еднолично и авторитарно притежание на ББ.
Ето защо ако цялата власт е безмерно виновна, то ББ е катастрофично виновен за пандемичната и безнаказана корупция в България. Тази корупция като октопод е пуснала лепкавите си, отровни пипала навсякъде - държавна и общинска администрация, еврофондове, публични финанси, обществени поръчки, икономика, туризъм, енергетика, култура, спорт (с гадни метастази особено във футбола) и т.н. А командният пункт, мозъкът на октопода е ББ. Но той е такъв не само и не толкова искрено и лично (каймета, кюлчета, Барселона и какво ли още не), а като създател и най-здрава и надеждна опора, архитект и вдъхновител на цялата система на корупция в България, превърнала се в другото, в нарицателното име на Държавата!
Не бива да му се позволи да се измъкне сух от водата и да се прави, че магнитската буря не го засяга! Добре си е надробил. Народът ни по този повод е казал - Кой каквото си е надробил, да си го сърба!
 
    Aвтор: проф. Николай Слатински, фб

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.