На 8-ми декември студенти по медицина спасяват графика в Свищовската болницата

На 8-ми декември студенти по медицина спасяват графика в Свищовската болницата
09-12-2020г.
12
Гост-автор

Честит празник на студентите доброволци в Свищовската болница!

Те се оказаха спасителният пояс и глътка въздух за общинската болница "Д-р Димитър Павлович" в Свищов, която изпитва сериозни затруднения с медицинския персонал. След преболедуване на COVID-19, като доброволец в болницата отново се върна кметът Генчо Генчев.

26 лекари, 29 медицински сестри и още 15 медицински лица в област Велико Търново са с COVID-19. В тази печална статистика са и медици от Свищовската общинска болница "Д-р Димитър Павлович". Местата на болните медици се заеха от студенти и специализанти.

В лечебното заведение са настанени над 40 пациенти с коронавирус. 

В общинската болница в Свищов, която е с хроничен недостиг на кадри за COVID отделенията, петима студенти по медицина се грижат за болните.

Ситуацията към момента е спокойна. Продължава приемът на пациенти, които се нуждаят от хоспитализация.

Всичко е осигурено, направили сме необходимото, за да продължи нормалният прием в лечебното заведение, въпреки стресовата ситуация, в която изпаднахме.

Изключително благодаря на целия доброволчески екип от студентите медици, които неотлъчно са в помощ и работата на медицинското заведение. Подкрепата я усещат както медицинските сестри, така и лекарският състав. Отделенията са окомплектовани с дежурни лекари през цялото време, макар и с малкото сестри. Изключителната помощ идва от целия студентски състав, пет доброволеца, които неотлъчно дежурят.

Изключително съм благодарен на всички онези медицински служители и работници, които не напускат поста си в името на пациентите и здравето на хората.

Община Свищов е осигурила квартири, транспорт и заплащане за медиците доброволци.

Източник: Свищов Инфо

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.