Мъжко-женският танц

Мъжко-женският танц
08-08-2021г.
25
Гост-автор

Автор: Милена Ненкова, ФБ

Не знам как е при вас, но постиженията на жените в олимпиадата в Токио ме взривяват тези дни. Коктейл от вълнение, признателност, преклонение, направо ме надрусват новините една след друга, умирам си от кеф, проливам сълзи от гордост и възхищение…!!!
 
Освен тези благородни чувства, усещах как в мен има също и едно „Наааааа! Само жени взеха медалите, видяхте ли сега кой е номер едно?? Видяхте ли???“.
Едва ли го има при вас, предполагам е само при мен, но това усещане за надмощие и женска сила ме надрусваше даже още повече.
 
И изведнъж, както си цъкам из снимките, виждам едната от състезателките с нейния треньор - снимка, която казва всичко.
 
БАААААМ! И нещо друго ме тресна още по-силно от горе написаното и омекнАх...
 
Жените са били в сянка толкова дълго в историята ни, мъжете са били на преден план, видими, покоряващи света, жените са си стояли вкъщи и са обслужвали сферата на дома в общия случай и са давали всичко, което е нужно, за да могат мъжете им да са първенците - една невидима, огромна и ежедневна работа, върху която се гради всичко в тоя свят.
 
А сега е силно видимо другото – мъже, които са треньори, подкрепят и съпътстват жените да бъдат видими и силни! Мъже, които стоят на заден план, за да можем ние да видим жените на предния и да празнуваме високите им постижения и да се радваме. Колко е силно невидимото и колко е невъзможно видимото без него!
 
Не че я няма и в живота тая работа, ясно ми е, но сега някак ми стана ударно с тези високи олимпийски признания.
 
Ами...ей това много силно ме тресна и ще ме държи дълго, защото е много хубаво и защото също е част от мъжкото – да подкрепяш и нахъсваш, да закриляш и да окуражаваш някого по пътя към върха.
 
Дай Боже повече да се случва в мъжко-женския танц!
 
Има още много какво да се каже по тая голяма тема, но засега –
 
РЕСПЕКТ и към мъжете в олимпиадата, които подкрепиха българските състезателки да са шампионки, а нас – да изпитаме всички тези силни емоции – бащи, братя, съпрузи, партньори, масажисти, лекари, психолози, приятели, знайни и незнайни хора и професии – БЛАГОДАРЯ!!!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.