Мутафчийски: Само българите дискутираме коя ваксина е по-добра

Мутафчийски: Само българите дискутираме коя ваксина е по-добра
22-02-2021г.
7
Гост-автор
Само в България върви такава полемика коя ваксина е по-добра – такова нещо не съществува в цивилизования свят в момента. В Западна Европа не се говори такова нещо. Слагат се всички, които са утвърдени, смята се, че щом са утвърдени, са надеждни, по-добре с каквато и да е ваксина, отколкото никоя.

Това коментира пред журналисти началникът на Военномедицинска академия и председател на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски.

 

„Доволни сме. Хората проявиха зрялост. Вчера и онзи ден бях свидетел как се случват нещата във ВМА. Най-възрастният ваксиниран е на 96 години, най-младият е на 18 години. В целия спектър от възрасти хората са мотивирани да го направят“, сподели той относно процеса и желанието на хора да се ваксинират. По думите му вчера във ВМА са ваксинирани над 1160 души.

 

„В България съществуват теоретично минимум четири милиона, които са незащитени. Трябва да се ваксинираме, за да прекършим гръбнака на епидемията, това може да стане само с ваксини с нищо друго“, посочи още ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

 Източник: frognews

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.