Мустафа Карадайъ: Цвета Караянчева се държи като квартален партиен функционер, а не като председател на парламента

Мустафа Карадайъ: Цвета Караянчева се държи като квартален партиен функционер, а не като председател на парламента
15-10-2020г.
0
Гост-автор

Да забравиш, че си председател на парламент в парламентарна република и да се изявяваш като квартален партиен функционер, означава да извършиш политическо престъпление срещу Републиката. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на дебата по предложението за оставка на Цвета Караянчева, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Настояваме за предсрочното освобождаване на г-жа Караянчева поради системно неизпълнение на задълженията си като председател на Народното събрание, нарушаване на Конституцията, уронване на престижа на Народното събрание и за подкопаване на устоите на парламентаризма и демокрацията. За 10 години сме разбрали, че ГЕРБ са ненадминати в арогантността си и затова едва ли ще се коригират. От ГЕРБ ще изчакат да мине гласуването и самозабравили се щепродължат по пътя. Ще пропуснат възможността да покажат, че могат да се коригират. Точно ГЕРБ, които се страхуват толкова много от служебен кабинет да направят неизбежно случването му.

Всичко това ще доведе до нестабилност в държавата и всяко следващо правителство трябва да има първо спасителен план, при условия непознати за страната от повече от 20 и повече години“, каза Карадайъ. 
По думите му, когато нямаш капацитет, експертиза, визия – остават агресията, омразата и арогантността. „Естествено и популизмът ви, в това число. Това няма да помогне на г-жа Караянчева и на ГЕРБ да останат във властта, защото българските граждани не искат никой да ги наставлява и да ги навиква“, каза още Карадайъ. 


Според него Цвета Караянчева си мисли, че искането за оставката й е просто акт на опозицията и ще отмине. Нещо повече, Караянчева се опитва да дублира поведението на силно застъпените премиер и президент в опит да изпъкне и да печели дивиденти, но това не й се отдава и резултатъ е гаф, след гаф. Да забравиш или да пренебрегнеш, че си председател на парламента в парламентарна република и да се изявяваш като квартален партиен функционер, означава да извъриш политическо престъпление срещу Републиката и това историята няма да постради. От истината ви боли, нали“, каза още Карадайъ. 

Източник: Гласове

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.