Моята България НЕ Е блато

Моята България НЕ Е блато
14-01-2023г.
0
д-р Цветеслава Гълъбова

В този чуден съботен ден, докато кулинарствам в името на Негово Величество моя внук, попаднах на двама гости - в БНТ и в Нова нюз.

Единият е професорът Петър Стоянович. 
Какин златен, докога ще говориш откровени глупости за "онзи строй", от който, измеждувпрочем, доста добре си се възползал. Баща ти, дълбоко уважаван от мен достоен и много ерудиран мъж, е бил много години  - над 30, до 1989 г., главен редактор на списание “Български филми”. Нали е ясно, че ако не е бил умен, разумен и балансиран, но и талантлив, е нямало как да остане на тази позиция. 

А сега синчето му мята плювка след плювка по онзи строй, от чиито предимства се е възползвал максимално. 

И днешните шуротии с куклите, на които едното око не се затваряло, ми дойде доста в повечко. 

Професорче, тежко на студентите, на които преподаваш. Нямаш понятие от академичен дух. А последният изисква да служиш на истината. Но тази, която е истина, която не е само черна и бяла, а е просто истина с всичко в нея. Но ти служиш явно на тези, които ти плащат - и в университета, в който преподаваш, и извън него. От мен да знаеш - една лелка, която 89-та беше на 23, още много от моето поколение сме живи, а и преди моето. И помним, всичко помним - и доброто, и лошото. И прекрасната ти майка в ред филми, които сега би обявил за пропагандни и смешни, и жалки - блестящата Ани Бакалова, в НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР, В името на народа,  Нечиста сила, При никого и още много други роли в киното, телевизията и театъра. Хайде, малко се засрами и смири. Иронията ти отдавна мина нормалните граници, вече е сарказъм и злоба. 
Другият път като започнеш да се правиш на интересен за "онзи строй", коментирай колко язовира, жп линии и големи заводи, произвеждащи стоки с голяма добавена стойност се построиха за 33 години - за тенекиените магазини от веригите знаем, за търговията знаем, но колко нови училища, детски градини и публични болници се построиха, и колко се закриха  - затворените училища са 2229, колко лекари и сестри напуснаха България и т.н. Това коментирай, Стоянович - не те наричам професор, че откакто отпадна ВАК, всеки ВУЗ ги произвежда на килограм. 
И накрая - тежко на студентите ти, съжалявам ги, защото те сравнявам с колосите, които ми преподаваха на мен преди повече от тридесет години в Медицинска академия.
Вторият ужас днес беше гостуването на "колега" - психиатърът Канов при духовно и всякак извисения Любо Огнянов в юмручното предаване по Нова тв.
Изумих се, че този върл антикомунист и заклет евроатлантик Канов, напуснал България през 1984, препитавал се като психиатър и писател /последното го твърди Уикипедия, нищо не съм чела от него/ се оказа и върл русофил и путинист. Ми, да - той използва термина синдром на Корсаков. Това е руски психиатър, а цялото име е "синдром на Корсаков-Вернике". И вместо този отявлен евроатлантик да изхвърли презряното и гнусно име Корсаков, той използва само него, пропусна Вернике. Боже, какво падение за един евроатлантик. Че това си е предателство към евроатлантическите ценности. Какъв е тоя Корсаков, няма ли нещо подходящо, а ще ползваме руски имена. Аааааааааааа, ще се наказваме Канов, ще се наказваме. 

А вече сериозно - наговори куп глупости неистини, направи свободна компилация от термини, симптоми и имена и ги приши към българската народопсихология. 

Не мога да разбера само защо мразещите собствения си народ като лицето Канов, не си стоят там където са и да не се занимават с нас. Ако е хубаво виното на винопроизводителя Канов, ще го пием, ама ако може да не ни го показват. Хора, мразещи България и българите има предостатъчно в публичното пространство. Голямата част от тях са и в Парламента.
Хайде, баста, юнаци от нашата Родина! Измитайте се, че пейзажът стана много разкалян с вас, все пак си оставате блато.
А моята България НЕ Е!!!!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.