Москва: София да прекрати участието си в „лова на вещици“

Москва: София да прекрати участието си в „лова на вещици“
23-03-2021г.
17
Гост-автор
Отново призоваваме официална София да прекрати участието си в „лова на вещици“, нанасяйки вреда на националните интереси на самата България. Крайно време е да се върнем към конструктивния двустранен дневен ред, който е много по-естествен за руско-българските отношения.
 
Това заяви говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова.

Русия си запазва правото на реципрочни мерки в отговор на изгонването на двама руски дипломати от България, се посочва в официално изявление, цитирано от БНР.

Захарова припомня, че българските власти предприемат такъв демарш за пети път през последната година и половина и отново без да предоставят никакви доказателства.

По думите й тези действия са били предшествани от шумна кампания на прокуратурата в България по разобличаването в държавните силови структури на група лица, които уж работели за Русия.

Така, в съответствие с добре известния сценарий, е била подготвена почвата за изгонването на нашите дипломати, смята Захарова.

Тя подчертава, че поредната ескалация на антируската „шпиономания“ в България рецидивира в навечерието на парламентарните избори на 4 април и на фона на изблика на русофобия на Запад, преди всичко в Съединените щати.

   Източник:frognews

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.