Мислех, че съм прежалила Христо…. но ето, че жестокостта ми се сломи

Мислех, че съм прежалила Христо…. но ето, че жестокостта ми се сломи
13-06-2024г.
0
Ирина Асиова-Диамант

Мислех, че съм прежалила Христо…. но ето, че жестокостта ми се сломи! Първото му интервю след оставката е толкова покъртително, че и аз като онази депутатка спрях да готвя и седнах да попивам всяка дума. 
Ех, Христо, Христо… вярвам ти. Някак си на клетъчно ниво знам, че не си корумпе, че имаш кауза и не си предател. Просто, трябваше да дръпнеш малко по-силно синджира на посолството и да се озъбиш на мафията. 

Ти (извинявай, че минах на ти, но вече е късно да си говорим като Татяна и Онегин) ни обеща справедливост. Обеща да разследваш, да разкриваш зловещи престъпления. Ала единственото, което ДБ разкри е, че майка ми Бойка Асиова е шервала постове на Волгин. Междувременно американците се умориха да те чакат и те смениха с Кики Тъ$ото. После видяха, че той е с IQ на катеричка и заложиха на сигурното. Е, вече Мафията си има държава. Има си и посолство. Даже две. 
Писах ти преди 2 години: Народът копнее, жадува … за едно. Справедливост. Искаме да видим наказани! Осъдени. Затворени. Ти тогава ми каза: На хората им омръзна от пачките и кюлчетата. Ако искате мъст, аз не мога да Ви я предложа. Тогава още си говорехме на Ви! 
Онази тениска с Бойко зад решетки, с която ходех на площада…още си я пазя. Дъщеря ми спи с нея! 
И тия енцефалити, дето им викаш, Величие и Меч, и аз за малко за тях да гласувам, но ме домързя да чакам на опашката. Познавам лично поне 20 човека, които гласуваха за тях. Защото те са последните, които обещават справедливост. Знам, че няма да могат, но ми е приятно да го чуя. Народът никога няма да се умори да жадува справедливост. Умори се от предателства. 
Сега обаче, Христо, и аз съм погълната от тъмната материя. Хубава метафора за онези 70%, които не гласуват. Много си силен на метафорите, Христо, личи си, че си чел. Енцефалитът, както знаеш, е възпаление на веществото на главния мозък. Причинители са обикновено вируси. Лекува се с антивирусни препарати или с антибиотици. Ти обаче реши, че всичко минава от соево лате с Мадагаскарска канела от Докторската. Честно, даже не мисля, че някога си пил турско кафе. 
А последната фаза на енцефалита знаеш ли каква е? Бълнувания, халюцинации, илюзии или обратно, болният изпада в сънливост и кома. Вече и да отвориш черепа е късно. 
Линк към интервюто в коментари.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.