Миролюба Бенатова: Чувам две опорки по правителствена и източването на касата. Разпространяват се медийно и като слухове (още по-ефективно).

Миролюба Бенатова: Чувам две опорки по правителствена и източването на касата. Разпространяват се медийно и като слухове (още по-ефективно).
05-06-2021г.
35
Гост-автор
Чувам две опорки по правителствена и източването на касата. Разпространяват се медийно и като слухове (още по-ефективно).
1. Схемата била банална и безинтересна
2. Освен правителствена и нзок са се самосезирали, а аз нямам нищо общо
Първо - схемата е нова и брутална със своята обикновеност за бързи и много пари, без да се налага никаква медицинска интервенция
Второ - в нзок разбраха от мен за схемата. Подадох им конкретни дати и имена, както и диагнозата, с която се злоупотребява. Решиха да направят проверка, но междувременно дадоха време на Спасов да "изчисти" случаи за близо 300 хиляди лева и да ги извади от проверката. Втората проверка, която потвърди същата "техническа грешка" за още 140 000 лева, беше дълго забатачвана, а вместо да се съберат 40 декларации от пациенти, с триста зора проверяващите събраха 5. Част от тези хора сами отидоха да търсят през кого да се подпишат, че никога не са лежали в болницата, камо ли по спешност, още по - малко с "емболия и тромбоза".
И още нещо. Проверката замина към прокуратурата, за да не може да се питат допълнителни неща. Следствената тайна парира отговори по Закона за достъп до обществена информация за детайли.
Хора, които свидетелстваха за странния начин за провеждане на проверката, може да бъдат чути в предаването #алтернативата.
Въпреки че аз подадох сигнала, НЗОК направи всичко възможно да забави получаването на отговор на въпросите ми, тъй като беше ясно, че документите са ми нужни като потвърждение на информацията. И този отговор беше задължителен за изнасяне на материала публично.
Хубаво е и Стойчо Кацаров да има предвид тези "детайли" по хронологията.
 
    Автор: Миролюба Бенатова, фейсбук
Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.