МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ НА ХАОСА

МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ НА ХАОСА
10-06-2021г.
18
Гост-автор
Знам, че сред четящите ме има хора, които са гласували за ГЕРБ в продължение на години. Не говоря за тези, които са били на хранилка, нито за онези, които са го правили по принуда. Става дума за хора, които са гласували за ГЕРБ по свои си убеждения. Някои, защото вярват, че това е силната десница, която може да държи проклетите комунисти далече от властта. Други, защото имат повърхностното усещане, че България е дръпнала напред в икономическо отношение. Трети, защото не виждат друга алтернатива за гласа си.
Убеден съм, че внушителна част от тези хора сега със сигурност са много по-малко убедени в горните твърдения. Колебанието им ще се засилва с приближаването на изборите. Дали пак да отидат и да дадат своята автоматична подкрепа за партията, която сега им обещава „ред в хаоса“?
Макар и да не го признаят на глас, тези хора почват да осъзнават какъв е бил редът на ГЕРБ. Да уредиш своите хора на важните позиции. Да се вредиш за европейските субсидии. Да подредиш ченгетата на първа линия на държавата. Да предредиш чакащите за трансплантация…
Сега е ред на трудни мисли, които парадоксално ще доведат до лесно решение. Мнозина, които преди са избирали ГЕРБ, на тези избори ще решат просто да не гласуват. Това ще е тяхната форма на протест към всички – и към техните лични фаворити, и към напористите нови победители.
Те имат право на този протест. А ти, недоволнико, борещ се за бърза промяна, трябва да ги оставиш на мира сега. Защото и ти можеше да си на тяхно място. Пропагандата е ужасяваща месомелачка и може да смели до кръв всяко парче съзнание. Дори твоето.
  
    Автор: Радослав Бимбалов, фейсбук
Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.