Мерките са хубаво нещо. Глупавите мерки – не.

Мерките са хубаво нещо. Глупавите мерки – не.
16-03-2021г.
54
Гост-автор

Така. Ако ще се затваря, моля, да е всичко. Да е напълно и всеотдайно затваряне. Пък тогава да видим. Не избирателно, не по отрасли, не по наши хора или обем на капитала. Малките квартални магазинчета не са по-заразни от супермаркетите. Дори бих казал, че е обратното. 
Банките не са по-малко заразни от фитнесите. Ресторантите в хотелите от клетите ресторанти, които си нямат хотел.

    

И, мама му стара, вирусът не приключва работния си ден в 22 часа. Това е защото е много малък, много са му малки очичките и не вижда хубаво циферблата.
А ако на някой умник му хрумне отново да затвори парковете, да си знае че прилагателното „умник“ не му приляга. 

   Нека най-накрая се реши - Маските да са маски. С минимална пропускливост. Нещо, което трябваше да се нареди преди година все още се тресе в зоната на компромиса. Дали е маска, шалче, кърпичка, ковьорче или част от перде – няма значение. Важното е да се спазва ритуала. Ама на вирусите от ритуали не се вълнуват. Те минават там където могат и не минават там където не могат и толкова.
    

Медиците да престанат да се държат като фелдфебели

и да ни проверяват за закопчано телено копче (ходилите в казармата ще ме разберат). Нека се напънат и да дадат ясен отговор на въпросите, какво представлява тази болест, как протича, какво се случва и какво трябва да се прави. Ясен и подробен. Нека превенцията се насочи в тази посока. Защото нещата изглеждат значително по-добре, когато при първи симптоми се предприеме адекватно и интензивно лечение. Да не се чака някой да нацъфти с усложнения, за да му се обърне внимание и да пълни черните статистики.
    Не знам що за мярка е ежечасната сводка за умрелите, но това не пречи на вирусната зараза. 

Само хората стават невротични, уплашени и в страховете си губят логиката. 
    

Що за мода е математици (някои от тях пишман) да обикалят телевизиите и да изразяват компетентно мнение по теми извън математиката? Ако медицината беше математика нямаше да се нарича медицина, а математика. Нека припомня, че математическия модел на СЗО от 2000г. за мултирезистентната туберкулоза беше, че до 2020г. туберкулоза в световен мащаб ще мултирезистентна. Е, не е вярно. Времето показа, че въпреки точните числа математиката и реалността не се покриват.
    

Мерките са хубаво нещо. Глупавите – не.

  Автор: Емил Йотовски

   Източник: novini.bg

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.