Меркел, Макрон, Борис Джонсън и Байдън мятаха монета във фонтана Треви за да покажат как се борят с климатичните промени.

Меркел, Макрон, Борис Джонсън и Байдън мятаха монета във фонтана Треви за да покажат как се борят с климатичните промени.
03-11-2021г.
55
Гост-автор
На международната конференция в Глазгоу за намаляването на емисиите на СО2, Джо Байдън излиза и почва да обвинява Русия и Китай за липса на активност.
Което е доста забавно, тъй като едно китайско семейство консумира 1/8 от енергията, която американско или европейско консумират, а на глава на населението, китайците генерират 3 пъти по-малко СО2 емисии. Китайците са с 18% от глобалното население и генерират 13%
кумулативно СО2 емисии, докато американците са с 25%, въпреки че имат 4% от населението на света. А и голяма част от разхода на китайците е за износ на стоки за други страни в глобален мащаб.
То малко прилича на следната ситуация: богатите страни са си построили 20-етажни сгради и като видяха, че някои други може и да ги настигнат, те се събират и казват, че оттук насетне не може да имаш по-висока сграда от 10-етажна такава, а те също спират и ще махнат антените от покрива.
Въобще не е лицемерно. Това е борба за по-зелен свят.
Медийният гигант СкайНюз дори пусна статия, в която призовава хората да ядат по-малко месо, а протеините да си ги набавят от консумация на скакалци и насекоми, така ще намалим емисиите.( https://news.sky.com/…/climate-change-seven-technology…)
Това, предполагам, се отнася за нас, плебеите.
Инак световни лидери като Меркел, Макрон, Борис Джонсън и Байдън мятаха монета във фонтана Треви за да покажат как се борят с климатичните промени.
Това много ще помогне. Отивам да пусна монета във фонтана на кенефа за да покажа и аз съпричастие към "загрижеността" на политическата класа.
 
   Автор: Дахер Фарид, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.