"МЕНЕ МЕ СЪНУВА МРАВКА"

10-11-2021г.
65
Гост-автор
Това е Аци. Тези, които го познават, знаят защо книгата му ме е нахилила така. За тези, които не го - запознайте се с него чрез "МЕНЕ МЕ СЪНУВА МРАВКА".
Аци е писал за всички хумористични предавания, минали през ефира. Да си в неговата компания е мащабен празник.
Преди хиляди години, разхождаме се по "Графа", аз - руса, жена му - тъмнокоса, и те двамата с приятел, русоляви такива. Минаваме покрай фотото, и той излиза с предложение: "Ванко, Дианко, айде да влезем тука да се снимаме четиримата и после ще лъжем, че сме "Абба". Веднъж пък като пътувахме заедно в трамвай 19, и като минахме покрай хотел "Родина", каза на себе си изненадано: "Я! Хотел РодНина!" Извади длан през малкото прозорче и взе да ръкомаха: "Лельо! Вуйчо!"
Друг път, когато майката на жена му ни обясняваше с ентусиазъм как диванът се разтяга и става на спалня, Аци посочи пианото в хола и съвсем да затвърди качествата на този дом, отбеляза: "И пианото се разтяга. Става на роял."
А когато го подканваха многократно да си вземе парче диня, към което нямаше интерес, след поредното "Вземи си, вземи си!", той просто се протегна към купата, взе парче, "Сега не ми се яде, ще си го взема за вкъщи" и пъхна динята във вътрешния джоб на сакото си.
Мога да разказвам за него до утре, но по-добре е да прочетете книгата му. Заповядайте в компанията на абсурдния му хумор!
И тъкмо си викам, я да го свършвам вече тоя пост, че колко дълъг стана, и се сетих за среднощния смс на Аци до приятел с текст: "Как съм?"
Как сме? Отговорът на въпроса може да бъде намерен в "Мене ме сънува мравка" от Ангел Еленков
 
   Автор: Ваня Щерева, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.