Медиите в САЩ публикуваха твърдението, че в САЩ умират предимно неваксинирани хора

Медиите в САЩ публикуваха твърдението, че в САЩ умират предимно неваксинирани хора
03-08-2021г.
15
Гост-автор
Преди седмици медиите в САЩ публикуваха твърдението, че в САЩ умират предимно неваксинирани хора. В началото това твърдение бе леко странно, но вече то е облечено с данни, събрани от KFF, чиито източници са различни национални агенции и реномирани болници.
И това не е странно още през май бе показано, че ваксините дори да не предпазват напълно от заразяване, то те предпазват доста добре от тежко заболяване, хоспитализиране и най-вече смърт.
"В края на май бе публикувано едно подобно изследване с представителна извадка от 232 268 човека, инфектирани със SARS-COV-2. От тях 7694 са били хоспитализирани, 4481 са били в критично състояние, а 1113 са починали. На база на тези данни е установено, че ваксинираните са били с 95.3% редуциран риск от инфекция, 97.2% са били защитени от нужда от хоспитализиране, а ваксинираните са се радвали на 96.7% редуциран риск от смърт. Или с други думи – починалите са били предимно неваксинирани."
Нека не забравяме, че данните показват, че към момента превенцията е ефективна. Предстои да видим и в близкото бъдеще дали успешно ще ни предпазят.
Няма налично описание на снимката.
 
 
 
 
Посетете Информационния център за COVID-19 за ресурси относно ваксините.
Получаване на информация за ваксините
 
 
    Източник: "Наука и критично мислене", фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.