Медии...

Медии...
10-12-2021г.
53
Гост-автор
Сещам се за една медия, която преди време уволни една журналистка, която направи разкрития за произхода на оръжията на ислямистите в Сирия, лично отиде в Алепо и ги показа. За награда бе уволнена, а доколкото знам дълго време нито една медия не искаше да я вземе на работа. Дори и до днес е така. Тотално "канселирана"
Същата тази медия днес се оплаква за свобода на словото.
Сещам се за друг случай. Един журналист, работил във вече несъществуваща телевизия ме помоли да напиша статия за Сирия за новата си работа към една медия. Хората, които ме познават знаят, че никога не бих взел нито стотинка за писането на статии, особено за Сирия, винаги съм го гледал като моя кауза. Аз не съм журналист. А просто човек с мнение и кауза. Самият журналист ми призна, че не са му позволили да я пусне. Писах я часове наред, отмених няколко ангажимента за да спазя срока, накрая се оказа напразно. Почувствах се ядосан за изгубеното време и труд, вероятно и журналистът също.
Има много журналисти, които са ми признавали за натиск в различни медии, които са напуснали с надеждата някъде да им дадат свобода, но е трудно да я намерят.
Трудно е да бъдеш себе си, в свят, в който заплатите ти ги плащат рекламодатели, които ти поставят рамки и зависимости, които са могъщи фирмени кръгове, често свързани с политическия елит.
Медиите като структури не ме интересуват. Интересуват ме хората. Онези журналисти, които никога не са се прекланяли и които винаги са се придържали към принципи. На тях им свалям шапка.
ПС Всички споменати са във френдлистата ми, надявам се да не съм ги засегнал за това. Просто да знаят, че ги уважавам ужасно много. И виждам много нередности в този медиен свят.
Автор: Дахер Фарид, фейсбук
 
Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.