Мечката гризли Гешев: Брани своите, но може и да ги разкъса

Мечката гризли Гешев: Брани своите, но може и да ги разкъса
10-09-2021г.
48
Гост-автор
Поведението на главпрокурора Иван Гешев все повече напомня това на хищници като мечката гризли. Също като тях той ревностно защитава своите отрочета спецпрокуратура и спецсъд, но е готов и да ги прежали или разкъса, ако стане се почувства застрашен. Зоолози твърдят, че сблъсъците между гризли са едни от най-жестоките в света на животните. И ако при животните това е инстинкт за самосъхранение или агресия, то при главния обвинител мотивът са сметките.
Обезкостяване и тричане на българските граждани и общество нарече главният прокурор Иван Гешев намеренията да бъде закрита специализираната прокуратура. „Предстои юридическа катастрофа, която ще предизвика правен хаос“, предрича драматично той.

„Ние ще се погрижим за своите магистрати, - заявява Гешев, сякаш изплагиатствал този израз от речника на лидера на ИТН Слави Трифонов, който заяви същото по повод нападките срещу Петър Илиев, който бе предложен за вице-премиер и вътрешен министър...

Днес Гешев яростно брани личната си гвардия, известна още като Бюро за защита на свидетели, които свидетели, ако се преместела структурата към правосъдното министерство, щели да бъдат застрашени техните животи.

Гризли-то на родната прокуратура сипе огън и жупел: Тези законопроекти не реформират, а унищожават нещо работещо (специализираните съд и прокуратура). Резултатът ще доведе до смачкване на най-важните дела в държавата, дела срещу олигарси, срещу организираната престъпност – убийства, телесни повреди, изнасилвания и какво ли още не. Ако това е реформа, аз не я разбирам.

Иван Гешев няма как да разбере нещо, което застрашава безконтролната му власт. А „рожбите“ са му свидни, защото чрез специализираните прокуратура и съд той е властелин, а без тях административен ръководител, който – о, ужас, - ще трябва да спазва Конституцията и законите. Тогава ще бъде трудна саморазправата с неудобните олигарси, които Гешев си приписва като огромна заслуга в борба с корупцията, защото ще трябва да действа по закона, а не по поръчка. Освен това по същите закони ще трябва да арестува експремиера Борисов и всички негови подгласници в голямото ограбване на държавата.

Ако спецсъдът, спецпрокуратурата и ВСС не бяха това за него, което са досега, той вече щеше да ги е прежалил. Ако магистрати от споменатите структури бяха дръзнали да извършат проверка на сигналите срещу него – да ги е изял по примера на мечока гризли…

"Вържете Гешев, да е мирна държавата" е актуалният вариант на „Вържи попа, да е мирно селото“.

Тогава наистина върховенството на правото ще стане възможно и у нас.  

  Автор: Емил Азар

  Източник: frognews

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.