Meanwhile на летище София...

Meanwhile на летище София...
18-03-2021г.
7
Гост-автор
Жената, тъщата и детето отиват на гости във Варна.
Разбирам, че предавания като "Хванати зад граница", "Най-строго охраняваните затвори" и "Летищна сигурност" вероятно са доста популярни сред калинките на РВД (защото това ДП е еманация на калинките в България), но все пак, когато се погледнете отстрани изглеждате потресващо нелепо....за това е тази ...ъъъ...история ...по истински случай от онзиден...
След като жена ми с детето, което няма 3 години още минава през проверка на летището се установява, че има някакъв проблем с багажа.
- Бихте ли дошли с мен - заповеднически изръмжа тлъстата служителка по сигурността, която използвайки най-базовите техники за респектиране на силите за сигурност се опитваше да внуши авторитет сред робите, които трябва да й се подчиняват по длъжностна характеристика.
Жена ми силно притеснена. Започва да прехвърля 1000 сценария в главата си, в опит да си обясни тази "проверка". Първото нещо, което й хрумва е, че детето може да е сложило някоя играчка в куфара (прави го редовно с обувките ми вкъщи) без тя да е видяла и това да е създало проблем при скенера.
Влязоха в стаята за проверка на багаж. Служителката изръмжа поредна реплика "по учебник" в опит да придаде тежест на ситуацията и авторитет на собствената си персона.
- Сега ще отворя вашия куфар...
С пределно ясната перспектива, че знае отлично за какво иде реч, служителката бърка и директно вади кутия от витамини. Отваря я и вижда подозрителен хомогенен бял прах. Странното е, че в кутията има и лъжичка (спринцовките и запалките си ги носим като ръчен багаж нашето семейство).
Още по-странното е че тя е пластмасова. Някак в бързината се забравя, че всъщност с жена ми има и 2-годишно дете, което става свидетел на всичко това.
- Какво е това? - пита мрачната служителка.
- Това е храна за детето. Използвам друга кутия, за да не заема твърде много място в багажа, а и няма смисъл да нося цяла кутия, когато ще ни няма само няколко дни.
- Хм - изсумтява отново служителката - Ще проверим тази работа - съобщава тя на жена ми, която едва се сдържа да не прихне от смях.
След няколко минути явно осъзнала безумното си подозрение служителката се връща с подвита опашка, докато се опитва да продължи да си придава изкуствена власт над вече разрушения си на милион парченца имидж. Сигурно много хора прекарват пликове с кокаин, амфети, пико или други неща през вътрешен полет - явно е някакво предизвикателство - защо с кола, рейс, влак, като може да се нахендриш на най-тежките проверки на летището, а това при вътрешен полет е безценно "прозрение" на тези видни експерти, които въобще не са калинки...
- Свободни сте да продължите пътуването си - отбелязва с половин уста служителката, врътва се и излиза.
Жената:
- Може ли само един бърз въпрос да ви задам?
- Да кажете госпожо.
- Тъпо ли ви е?
Служителката не отговори. Излезе и се отправи към мъртвата точка на камерите, където щеше да си довърши пасианса на своя смартфон...
p.s. Как не даде брифинг Гешев не знам направо след тази "акция"
 
   Автор: Димитър Георгиев Бико, фб
Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.