Мартин Карбовски: От кого се страхува Ралица Ковачева?

Мартин Карбовски: От кого се страхува Ралица Ковачева?
14-04-2022г.
330
Мартин Карбовски

Ралица Ковачева, главен редактор на factcheck.bg, е направила списък на материали, излезли на моя профил и които тя е обявила за дезинформация (виж - - ТУК).

Г-жо Ковачева, всички материали, които сте посочили за дезинформация са препубликувани с хиперлинк от различни световни и наши издания.

Издания като Ройтерс, ТАСС и Ню Йорк Пост. Например – публикацията за Хънтър Байдън е от Ню Йорк Пост, ето ви линк към статията на профила ми и линк към оригиналната публикация ( смятате ли, че Ню Йорк Пост ни подвежда?):

  1. https://vtorifront.bg/article/nyu-york-post-hntr-baydn-e-nameril-pari-za-biolaboratoriya-v-ukrayna-potvrzhdavat-negovi-imeyli

 

  1. https://nypost.com/2022/03/26/hunter-biden-played-role-in-funding-us-bio-labs-contractor-in-ukraine-e-mails/?fbclid=IwAR3h8_dxT3qmKKfh8EbmA70fltEGNkD__dsXQjysz9ODQMlJMwjcOY9czZI

 

Ралица Ковачева обявява за дезинформация статии освен на Ню Йорк Пост и Ройтерс, така и на dnes.dir.bg, news.bg, френския сайт anguillesousroche.com и др.

Най-фрапантното е, че факт-чекърката Ралица Ковачева обявява за дезинформация видео с Виктория Нюланд. Ще го свалим и ще се извиним, ако това е дийп фейк:

https://vtorifront.bg/article/viktoriya-nyuland-ukrayna-ima-biolaboratorii-rabotim-da-ne-popadnat-v-rcete-na-rusnacite

В обратен случай, очакваме извнинение или поне обяснение, или вече търсим способен адвокат, който да докаже в съда, че факт-чекърите на Ралица Ковачева ни набеждават в дезинформация, при положение, че ние използваме авторитетни чужди източници. Което започвам да си мисля, че е нелоялна конкуренция.

Навсякъде, където са излезли тези статии в български сайтове – никой не е посочен като дезинформатор. А те са навсякъде.

Надолу ви представяме списък на линковете, посочени от Ралица Ковачева, като дезинформация, само защото са в профила на Мартин  Карбовски. Под тях са цитирани оригиналните източници и публикации.

 

1.

КИТАЙ: САЩ НЕЗАБАВНО ДА РАЗКРИЯТ ДАННИ ЗА БИОЛАБОРАТОРИИТЕ В УКРАЙНА - МОЖЕ ДА СА САМО ВЪРХЪТ НА АЙСБЕРГА

https://vtorifront.bg/article/kitay-sasch-nezabavno-da-razkriyat-danni-za-biolaboratoriite-v-ukrayna-mozhe-da-sa-samo-vrht-na-aysberga

В статията е посочен източник – glasove.com, а в целия текст се цитира агенция ТАСС.

2.

ВИКТОРИЯ НЮЛАНД: УКРАЙНА ИМА БИОЛАБОРАТОРИИ. РАБОТИМ ДА НЕ ПОПАДНАТ В РЪЦЕТЕ НА РУСНАЦИТЕ

https://vtorifront.bg/article/viktoriya-nyuland-ukrayna-ima-biolaboratorii-rabotim-da-ne-popadnat-v-rcete-na-rusnacite

Източник в публикацията е glasove.com. Цитират се твърдения на Риа Новости. Отделно, има включено видео на Виктория Нюланд – споделено и в twitter, и във Фейсбук, където самата Виктоприя Нюланд казва – „ Ukraine has biological research facilities”. Публикацията се позовава именно на изказванията на Нюланд по време на изслуването й в Сената.

3.

МОСКВА: БИОЛАБОРАТОРИИ В ХАРКОВ, ПОЛТАВА И ЛВОВ СА РАБОТЕЛИ С ОПАСНИ ПАТОГЕНИ - ЧУМА, АНТРАКС, ДИЗЕНТЕРИЯ И ДР.

https://vtorifront.bg/article/moskva-biolaboratorii-v-harkov-poltava-i-lvov-sa-raboteli-s-opasni-patogeni-chuma-antraks-dizenteriya-i-dr

 Източници на тази публикация са агенция ТАСС и glasove.com.

Вътре в текста се цитират твърдения на Игор Кирилов, началник на Силите за радиационна, химическа и биологична защита (РХБЗ) на въоръжените сили на Руската федерация.

4.

ПУТИН НАРЕДИ НА АРМИЯТА ДА УНИЩОЖИ БИОЛАБОРАТОРИИТЕ В УКРАЙНА, ДОКАТО САЩ ПРЕМАХВАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО ИМ

https://vtorifront.bg/article/putin-naredi-na-armiyata-da-unischozhi-biolaboratoriite-v-ukrayna-dokato-sasch-premahvat-dokazatelstva-za-sschestvuvaneto-im

Източник на статията е glasove.com, тъй като Галя Дачкова превежда от френски. Оригиналната информация е взета от френския сайт anguillesousroche.com, който е цитиран в самото начало с хиперлинк в материала на vtorifront.bg

5.

РУСИЯ: В УКРАЙНА СЕ РАЗРАБОТВАТ БИОЛОГИЧНИ ОРЪЖИЯ

https://vtorifront.bg/article/rusiya-v-ukrayna-se-razrabotvat-biologichni-orzhiya

В статията е посочен източник, един от най-големите новинарски портали в България – dnes.dir.bg.

Самата публикация се позовава и цитира официалните изказвания на официалния представител на Министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от РИА Новости. В текста се цитират освен Риа Новости и Ройтерс.

6.

РУСИЯ: НЮЛАНД КОСВЕНО ПОТВЪРДИ ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ВОЕННОБИОЛОГИЧНАТА ПРОГРАМА НА ПЕНТАГОНА В УКРАЙНА

https://vtorifront.bg/article/rusiya-nyuland-kosveno-potvrdi-izplnenieto-na-voennobiologichnata-programa-na-pentagona-v-ukrayna

Публикацията цитира началника на войските за радиационна, химическа и биологична защита на руските въоръжени сили Игор Кирилов. Като източник е използван сайтът Glasove.com.

7.

РУСИЯ ИСКА ЗАСЕДАНИЕ НА СЪВЕТА ЗА СИГУРНОСТ ЗАРАДИ БИОПРОГРАМИТЕ НА САЩ В УКРАЙНА

https://vtorifront.bg/article/rusiya-iska-zasedanie-na-sveta-za-sigurnost-zaradi-bioprogramite-na-sasch-v-ukrayna

Публикацията цитира агенция ТАСС. Източник е glasove.com. ТАСС пък се позовава на изказвания на първия заместник-постоянен представител на Руската федерация в ООН Дмитрий Полянски.

8.

ООН НЕ ЗНАЕ ЗА БИОЛАБОРАТОРИИТЕ В УКРАЙНА. БЪЛГАРСКА ЖУРНАЛИСТКА ТВЪРДИ, ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ СА ИЗТРИЛИ ДОКУМЕНТИ

https://vtorifront.bg/article/oon-ne-znae-za-biolaboratoriite-v-ukrayna-blgarska-zhurnalistka-tvrdi-che-amerikancite-sa-iztrili-dokumenti

Източник на публикацията е един от най-големите новинарски портали у нас – dnes.dir.bg. Публикацията е препечатана и от Glasove.com. В нея се цитират твърденията и публикациите в Туитър на българската журналистка Дилявна Гайтанджиева, която от години разследва темата с биолаборатории и експерименти във военни зони. В текста се цитират още Ройтерс и ТАСС.

9.

НАТО ДОПУСКА, ЧЕ РУСИЯ МОЖЕ ДА ИЗПОЛЗВА ХИМИЧЕСКИ ОРЪЖИЯ В УКРАЙНА

https://vtorifront.bg/article/nato-ne-izklyuchva-rusiya-da-izpolzva-himicheski-orzhiya-v-ukrayna

Източник на новината е  новинарският сайтът news. Bg. Цитира се Ройтерс.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.