Марк Зукърбърг блокира "Фейсбук" и "Инстаграм" на Тръмп

Марк Зукърбърг блокира
07-01-2021г.
39

Социалните мрежи "Фейсбук" и "Инстаграм"  блокираха американския президент Доналд Тръмп поне до края на мандата му на 20 януари. Това обяви изпълнителният директор на "Фейсбук" Марк Зукърбърг.

Вчера, след безредиците пред и в Конгреса на САЩ заради утвърждаването на победата на Джо Байдън на президентските избори, "Фейсбук" обяви, че заключва профила на Тръмп за 24 часа.

"Вярваме, че рискът да се позволи на президента да продължи да използва услугата ни през този период е просто твърде голям", написа Зукърбърг в профила си в най-голямата социална мрежа в петък. "Шокиращите събития от последните 24 часа ясно показват, че президентът Доналд Тръмп смята да използва оставащото му време, за да подкопае мирното и законно предаване на властта на избрания приемник Джо Байдън."


"Туитър" и "Снап" (собственикът на "Снапчат") засега само временно са заключили профилите на Тръмп.


"Фейсбук" многократно е нападан в последните години от представители на Конгреса заради това, че не е успявал да реагира навреме на всяващи разделение, подстрекаващи към насилие или омраза или манипулиращи действителността публикации на Тръмп, дори тези, които "Туитър" отбелязва от пролетта насам.

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.