"Македония е била, е и ще бъде Българска!"

19-07-2022г.
125
Гост-автор
Тази снимка да не е от една историческа фантастика родена от македонска сурогатна майка и сръбски татко, наречена филм ,, Трето полувреме" ? Не съм сигурен, че снимката е истинска.

,, Мицковски вчера е показвал снимки на Урсула.

“Доказателства” за “бугарскиот фашистички окупатор”. Една от снимките е била на “Ваташкото клане” - разстрела на 12 югославски комунисти край село Ваташа извършен от 56-ти пехотен полк на българската армия през 1943 г. Те са под командването на полковник Любен Апостолов, който е от Крива паланка. По това време 40 до 60 процента от войниците в поделенията на Пета армия са местни новобранци. Местни кадри са и голяма част от служителите на българската полиция.
 
Та, интересен е следният въпрос - полковник Любен Апостолов родом от Крива Паланка, дал заповед за разстрела, българин ли е или македонец?
 
Защото ако ползваш този случай като антибългарска пропаганда, не признаваш ли всъщност, че човек роден в Крива Паланка е българин?
 
Това означава ли, че всички в Крива Палнка са българи? И въобще, дотолкова е абсурдно и шизофренично всичко, което се случва в Македония, че е трудно да се подложи на коментар. Необходими са специални здравни умения в областта на психиатрията...
 
Иначе съдбата на полк. Апостолов, роден в Крива Паланка - български офицер - е следната … българските комунисти го предават на югославските и той е осъден на смърт и разстрелян.
 
Толкова за шизофренията на Мицкоцки.
 
Може би щях да завърша със “закривай”, но по-модерно е “запалвай!”, ако умееш.

А дори и в тази яростна антибългарска пропаганда, има нещо, което е ясно видимо.

И това е че Македония е била, е и ще бъде Българска!"

А.Сиди.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.