МАГИЯ: УМОПОМРАЧАВАНЕ НА НАЦИЯТА

МАГИЯ: УМОПОМРАЧАВАНЕ НА НАЦИЯТА
10-08-2021г.
97
Ева Истаткова

Явно вчера сутрин стана чудо. Магия някаква. Като с вълшебна пръчка или чудодейно биле, изведнъж всички дружно се събудихме в една нова страна.

Страната на изгряващия/вечногреещия Бойко, в която хората са най-щастливи (противно на световните статистики, че сме най-нещастната нация) и нямат никакви проблеми.
Е, освен естетически такива – например, проблем със скъсаните дънки.

Предвид медийната и публична истерия на тема – ах, колко сме чувствителни към агресивно и остро говорене, ах колко сме загрижени по въпросите на интелектуалната собственост (в държава, в която Замунда и Читанка са  непреборими дори от Службите) – може да се направи само един извод:

НИЕ ПРОБЛЕМИ НЯМАМЕ.

И ЕТО СПИСЪК НА ПРОБЛЕМИТЕ, КОИТО НЯМАМЕ И НИКОГА НЕ СМЕ ИМАЛИ:

  • Изнудване, рекет, корупция; последен пример: свидетелства на бизнесмена Илчовски пред парламентарна комисия (с участието на представители от „протестните“ партии) за изнудване, търговия с влияние, видеоклипове със сексуални издевателства с други бизнесмени с цел сплашване. (МА НЯМА ТАКИВА ПРОБЛЕМИ, БЕ. ВСИЧКО Е СУПЕР.)
  • Кюлчета, *урви (разбирай „Мата Хари-та“), записи – само да напомним, че разследването на снимките от спалнята на държавното „жилище“ на бившия премиер Борисов не продължи. Няма кой да разследва подобни престъпления. Все пак главен прокурор е Иван Гешев. (МА НЯМА ТАКИВА ПРОБЛЕМИ, БЕ. ВСИЧКО Е СУПЕР.)
  • Премиер на държавата България нарича журналистите „мисирки“; по-късно този премиер изтиква журналистите в парламента да седят подобно затворници в отделна зала да гледат депутати и министри всякакви....на екрани; Нечувано окастряне на свободата на словото, невъзможност за пряка  комуникация между медии и власт. (МА НЯМА ТАКИВА ПРОБЛЕМИ, БЕ. ВСИЧКО Е СУПЕР.)
  • Премиер на държавата България нарича жена от своята партия – ПКП – проста кърджалийска пу*ка. Цвета Караянчева продължи да е вярна на Партията и след това. (МА НЯМА ТАКИВА ПРОБЛЕМИ, БЕ. ВСИЧКО Е СУПЕР.)
  • Вербовката на бившия премиер и досието „Буда“, което изнесе информация за „информаторските“ качества на Борисов и неговите обвързаности с хора от ДС. Това му минало провокира дори световна реакция, като например, че френският „Фигаро“ написа: „Обвиненията за "сенчесто минало" на министър-председателя се появяват редовно в пресата – особено след разкритията на Уикилийкс на дипломатическите доклади за Бойко Борисов, в които дипломати от Вашингтон не се колебаят да го описват като "гангстер, облечен в Армани". (МА НЯМА ТАКИВА ПРОБЛЕМИ, БЕ. ВСИЧКО Е СУПЕР.)
  • Случаят „КЪЩА В БАРСЕЛОНА“. Само напомняме, че каталунското издание „Периодико“ свърза Борисов със схема за пране на пари в Испания. Е, верно, никой не се зае наистина да разследва тия неща тука на нашата територия...ама, нормално. Все пак - (МА НЯМА ТАКИВА ПРОБЛЕМИ, БЕ. ВСИЧКО Е СУПЕР.)

И понеже този списък на проблеми, които нямаме, може да продължи прекалено дълго, само  накратко го дописваме с ключови думи:

  • Кумгейт, Суджуци, тефтерчета на Златанов, Ехо, Мишо Бирата, Двете Каки, Калинки цяла поредица, Гинка и Чез, т‘ва помните ли го?; Ало, Ваньо, източване на еврофондове, обществени поръчки на тройни цени, саниране, печатници за фалшиви бюлетини, провалена съдебна система, хроничен дефицит на всякаква справедливост, хвалби за магистрали и пътища, по които всяка година умират шокиращо количество хора, незаконни подслушвания, НАП, КАТ, Търговски регистър – феноменално изтичане на данни, следене, Цацаров, Гешев, изтекли записи с Кокинов – „ти си го избра“, останали неразследвани, моделът „къщи за гости“ и записите „на тоя ще му размажа физиономията“, Владислав Горанов и 67 милиона рекет от Васил Божков, и т.н. и т.н.

НО НЕ. НИЕ ТАКИВА ПРОБЛЕМИ НЯМАМЕ.

Нас основно ни притеснява защо Филип Станев смее да ходи със „скъсани дънки“ в парламента и що за арогантен тон държи кандидатът за министър на „Има такъв народ“ Петър Илиев в интервюто си за Нова тв. Междудругото, това е същата Нова тв, която будните граждани миналата година на протестите освиркваха с викове – „ууу“, „продажници“, „мекерета на Бойко“ и т.н.

Но да се върнем на това магично преобразяване според което всички ние се събудихме в една чудесна бойкова държава, в която единствените ни проблеми са от естетическо и интелектуално естество.

В един глас гракнаха политическите конкуренти на „Има такъв народ“, които уж за най-голяма цел имаха да ПРЕМАХНАТ МОДЕЛА БОРИСОВ.

Очевидно няма такава цел.

В един глас като синхронизирани зомбита се обадиха и множество „общественици“ – журналисти, политолози, социолози и прочие публични говорители.

От цялата реакция следват само няколко ясни извода:

  • Никой не е чак такъв противник на ББ, щом от вчера сутринта се внушава, че Слави Трифонов и ИТН „са по-лошо от ГЕРБ и Борисов“. (абе, това възможно ли е?)
  • В цялата политическа история на България за първи път има подобна БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА атака към политическа партия, която никога не е участвала в управлението на държавата. Нито преди, нито сега са и дадени поне 30-40 дни търпение да се види какво мислят да правят. Няма 100 дни, няма 800 дни, няма 12 години Борисово владичество, няма бе.
  • Внезапно всички в тази държава се оказаха едни префинени, чувствителни натури, които могат да определят едно нервно интервю с Петър Илиев като „арогантно, вулгарно,нечувано“, абе непреодолим проблем, дет се вика.

И на финала на този тъжен разбор има само една яснота: абсолютно всички – и политически партии и най-вече медии, и поддали се на медийните манипулации хора в социалните мрежи всъщност НЕ ИСКАТ ПРОМЯНА.

Щом е така, така да бъде.

Нация, която избира проблемите й да са от по-горния списък, но не може да приеме едни скъсани дънки и една ПРЕДПОЛАГАЕМА (недоказана засега) некоректна академична работа на човек, несвързан с властта, очевидно не може да бъде насилена да живее по-добре.

Просто не става, бе. Очевидно сме си супер, ей така. Кат‘ Мата Хари.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.