Мафиотският модел не се изчерпва с Борисов

Мафиотският модел не се изчерпва с Борисов
27-09-2020г.
1
Гост-автор
Голямата идейна революция на сегашния протест е, че надмогна измамния фронт комунизъм-антикомунизъм, който спъва българското развитие. 30 години той позволяваше на всеки шарлатанин, посредственик, корупционер, да излезе на авансцената и да безчинства под благовидния флаг на антикомунизма, който в българския си вариант няма нищо общо с демокрацията, а е просто съвременното име на опортюнизма и конформизма. Под този флаг довчерашни преподаватели по марксизъм-ленинизъм днес проповядват либерални и европейски ценности и клеймят всяка проява на критицизъм. Пак под този флаг довчерашният гавазин на Живков изгради диктатурата си, за “да ни опази от комунистите”.
Когато Христо Иванов заявява, че БСП за него била “червена линия”, а допуска коалиция с ГЕРБ без Борисов, той връща фронта в окаяните траншеи на прехода, в които “антикомунистите” воюват с “комунистите”. Мафиотският модел, срещу който въстанаха почтените хора, не се изчерпва с Борисов. За хиляди хора в провинцията лицето му е това на местния дерибей. Този модел има хоризонтални връзки преминаващи през всички региони, институции, през всички партии, включително нововъзникващите, в които вехти политици претендират за втора девственост. Мисля, че хилядите на площада и всички съпричастни към протестите осъзнават залога на протеста и разбират, че всяка идея за коалиция с ГЕРБ и производните на ГЕРБ партии ще ни вкара обратно в спиралата на българската безнадеждност.
Дълбинният процес на обществена трансформация може да бъде вкаран отново в глух коловоз тъкмо с подобен тип мислене. Ще загубим още години. А вече загубихме непростимо много.
 
Автор: Иво Христов
 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.