Мафията...това са другите.

Мафията...това са другите.
21-06-2022г.
79
Гост-автор
Ако са ни конкуренти за властта - са част от мафията.
Ако са ни нужни за коалиция - престават да бъдат част от мафията.
Ако след време ни съборят коалицията - пак са от мафията и винаги са си били.
За една квази-секта в нашето политическо пространство, т.нар. "демократична общност", термините "мафия" и "задкулисие" са придобили почти метафизичен характер. Те са флуидни.
Отправната им точка е самата общност - будната софийска съвест на обществото, която винаги е обратното на мафия, изначално. Ако си против тях автоматично ставаш от мафията. Ако си с тях - преставаш да бъдеш. Така понякога е възможно няколко пъти да прескочиш в състоянието на мафия и на немафия за кратък период от време. Нещо като смяната на половете сред "полово флуидните", с тази разлика, че не си ги избираш ти, а ти ги избират на теб. В зависимост дали си с демократите или против тях.
Или като агрегатните състояния на веществата - есента на 2021-ва си в състояние "мафия", защото се съдите с Асен Василев и издигате Петър Илиев. После преминавате в агрегатното състояние на "антимафия"/"почтени", защото държите демократите на власт с коалицията си. Изведнъж много рязко агрегатното ви състояние на "антимафия"/"почтени" се стопява за един ден и отново преминавате в състояние "мафия", понеже сте им разтурили коалицията.
Единственият начин да се занимавате с политика в България и да не бъдете в агрегатното състояние на "мафия" е ако капитулирате пред тези 200-300 влиятелни семейства в центъра на София (Прокопиеви, Бойкикеви, Лорер и тн.) и няколкото хиляди протестъра около тях. В противен случай - дори да сте опозиция, ще вдигат протести срещу вас с искане за незабавна оставка на опозицията, пардон...мафията.
Вашата принадлежност към мафията или към почтените се предопределя от отношението ви към тази истерична общност и нейните лидери. Нищо друго.
 
   Автор: Кристиян Шкварек, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.