Macedonian American Heritage Month

Macedonian American Heritage Month
26-01-2022г.
99
Гост-автор
Месец септември 2022 г. в САЩ е обявен за Macedonian American Heritage Month: за отбелязване на приноса (incredible contributions) на американските македонци към Съединените американски щати, за отпразнуване на македонския език и история и на културата на американските македонци.
Виждате ли защо е целият този натиск върху България за сближаване между София и Скопие с цел приемането на Северна Македония в Европейския съюз! За администрацията на президента Байдън Северна Македония е приоритет! Инициативата е подкрепена от Конгреса на Съединените американски щати. Congratulations!
Ще бъда благодарна, ако някой наш сънародник в Америка ми каже дали някога е имало месец за отбелязване приноса на американските българи към САЩ! Аз лично не съм чувала за нещо подобно.
П.П. Много ми е любопитно коя дата и кои създатели на “македонския език” ще бъдат посочени в посланията на този специален месец, както и кои са славните имена от културното наследство на македонския народ… А пък петте междуправителствени българо-македонски комисии нека си анализират, нека си спорят, отвъд океана ще им посочат историческите “истини”.
   Автор: Соня Колтуклиева,фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.