Лондонският кмет иска приоритетен достъп до КОВИД-19 ваксината за малцинствата

Лондонският кмет иска приоритетен достъп до КОВИД-19 ваксината за малцинствата
20-11-2020г.
8
Гост-автор

Садик Кан поиска черните хора и други етнически малцинства да получат приоритетен достъп до китайската ваксина срещу коронавирус.

Левият кмет твърди, че така наречените групи BAME (чернокожи, азиатски, малцинствени етнически) са непропорционално засегнати от вируса и следователно трябва да бъдат поставени в горната част на списъка, когато ваксината се разпространява.

Говорейки пред BBC Radio в понеделник вечерта, г-н Кан каза: „NHS и обществено здраве Англия разработват критерии за това кой ще получи първо ваксината. По принцип това се прави по възраст.

„Но аз поисках да се вземат предвид допълнителни неща и това включва притеснения, които имам около чернокожите, азиатските лондончани от етническо малцинство, несъразмерно страдащи по време на основните смъртни случаи, които видяхме през март, април, май и юни.

"Притеснението ми е, че в Лондон има по-голямо колебание да се вземат ваксини, отколкото в други части на страната - поемането на едра шарка, полиомиелит, MMR, HPV, в Лондон е по-малко, отколкото в други части на страната," каза той.

„Така че едно от нещата, които трябва да направим, е да дадем на лондончаните увереността, че си струва да си набавим тази ваксина, а също така да се уверим, че най-уязвимите, които е по-вероятно да хванат вируса и, не дай Боже, да умрат - първо да получат ваксината, - заключи Кан.

Източник: BreitBart

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.