Либералният фашизъм идва с малки, но бързи стъпки

Либералният фашизъм идва с малки, но бързи стъпки
13-01-2021г.
24
Ирини Зикидис
Един статус на Тихомир ме накара да се вгледам в либералната мимикрия от последните дни. Ето ги етапите на превръщане на една "фалшива новина" в истинска, подкрепени с реални цитати:
1. Fake news: Фалшива новина, пусната от хибридни източници:
"Не е вярно, че Нанси Пелоси е инициирала премахването на "той", "тя", "майка" и "баща"! Фейк! Аман от долнопробна хибридна пропаганда и лъжи!"
2. Mostly fake: Само част от новината е истина, останалото е хибридна лъжа:
"Всъщност Нанси Пелоси е предложила само в ЕДИН документ (Правилника на Конгреса) да бъдат премахнати джендър специфичните думи. Никой на никого няма да забранява да използва "той", "тя", "майка" и "баща", айде спрете се с тая истерия, никой няма да отнеме сексизма на бай булгар!"
3. True, but taken out of context: Новината е вярна, но е извадена извън контекст, с цел да обслужва интересите на хибридната пропаганда:
"И какво като американците са решили да премахнат джендър специфичните думи в документацията на Конгреса?! Това са абсолютно нормални процеси във всяка развита демокрация. Аз съм била преводачка в Германия и съм работила по абсолютно същия проект още преди 10 години!"
4. True and contextual, but unimportant and blown out of proportions: Новината е вярна и не е извадена от контекст, но е маловажна и незначителна:
"Айде да оставим американците сами да решават какво да правят, а? Може ли бг селищната система да се фокусира върху собствената си кочина, вместо да дава акъл на по-умните? Цялата Мара втасала, Ганьо седнал с Америка да ми се занимава. Жабите да си знаят гьола!"
5. My power, my decision. Аз съм на власт, аз решавам:
"Свободата на словото е само за свободни хора! Не за фашисти! Не за расисти! Не за олт-райтове! Не за ред-некове! Не за прости български селяндури! Естествено, че трябва да има цензура! Естествено, че на Ганьо трябва да му се отнеме правото да пише тъпотии в социалните медии и да коментира неща, които не разбира!"
Та така, котенца.
Либералният фашизъм идва с малки, но бързи стъпки.

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.