Либерали и капиталисти заговориха за национализация.

Либерали и капиталисти заговориха за национализация.
13-05-2022г.
70
Гост-автор

Автор: Станислав Недков

Помните ли, че преди време Волен Сидеров поиска национализация на енергоразпределителните дружества и първия в страната мобилен оператор?

Тогава целият умнокрасивитет го нападна, наричайки го фашист и биейки камбаната, че национализацията е в разрез с евроатлантическите ценности.
 
За съжаление, в последните години много често ми се налага да се замислям дали някои налагани ни полусилово и чрез заплахи евроантлантически “ценности” не са в разрез с нашите български, православни и културни ценности, но за това ще говорим друг път.

Та, днес, един от назначените говорители на онзи умнокрасивитет - Христо Бойкикев, се върнал към своите родови корени и поискал “поемане контрола на имущество на Лукойл и национализация на друго руско имущество”.
 
Същият Бойкикев поискал още “поддържане на многонационални сили на българска територия”, “разработване на български пакет от санкции спрямо Русия” и “механизми за осветляване на финансови потоци от Русия, насочени към медии, политически и обществени организации в България.
 
Гледам и не вярвам на ушите си, както би възкликнал един легендарен професор. Либерали и капиталисти заговориха за национализация.
 
Но да обърнем внимание първо на “поддържане на многонационални сили на българска територия”. Мен лично ме притеснява думата “поддържане”. Не просто ще допуснем, а ще поддържаме, вероятно и финансово войници на чужди държави. Както е казал Наполеон: “Народ, който не храни своя армия, скоро ще храни чужда".
 
Относно национализацията съм съгласен, но за да избегнем двойния аршин, предлагам освен Лукойл, да бъдат национализирани енергоразпределителните дружества, да развалим договорите за скъп ток и да си върнем ТЕЦ Марица Изток 1 и 3, да спрем концесиите и изнасянето на златото ни, да изгоним големите хранителни вериги, убиващи българското производство и малките квартални магазини…
 
Списъкът с експлоатиращите българския народ чуждестранни компании е дълъг и щом ще започваме с един, нека да караме докрай.
 
България не е бедна държава. Беден е българският народ, защото 33 години политици и чуждестранни колонизатори ни ограбват и свръхексплоатират.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.