"Културни войни" с Владислав Апостолов: А те продължават да коленичат...

12-06-2022г.
149
Гост-автор

Автор: Владислав Апостолов, БНР

Вече и децата знаят, че колениченето за Black Lives Matter е ритуал на лъжата и мазохизма, една жалка символична капитулация пред доказано токсично и корумпирано движение, разпространяващо екстремистки идеи. Или поне унгарските деца го знаят. Усещат го като с радар за лицемерие. Над 30 хиляди от тях освиркаха вече традиционното унизително упражнение преди мач на английските футболисти.

Спортната среща между Унгария и Англия миналата седмица трябваше да се играе при закрити врати в Будапеща заради предишни санкции срещу унгарските фенове, но "вратичка" в правилата допусна присъствието на хиляди ученици до 14 години. Те освиркаха шумно поредното коленичене на английските национали, непосредствено преди старта на мача. Това коленичене е демонстративен и разделящ хората политически акт, който няма никакво място в развлекателно спортно събитие за широката публика. И определено не е нещо, което неиндоктринираните и незомбирани унгарци биха търпяли. Дори и по-младите сред тях.

Английските медии и либералните мегафони се възмутиха от поведението на учениците. А трябваше да е точно обратното – да се възмутят от поведението на националния футболен отбор на Англия, който, след като падна на колене преди мача, падна и в резултата с 1:0 за Унгария.

Да видим за какво точно коленичат вече втора година някои от най-известните, богати, влиятелни и прочути спортни звезди на планетата. Публично известно е, че този ритуал се прави "в знак на съпричастност" с движението Black Lives Matter.

Падането на колене преди важни международни събития ескалира драматично след смъртта на рецидивиста Джордж Флойд по време на арест. Полицаят, който беше сложил коляното си върху чернокожия мъж, получи присъда от близо 23 години в затвора и беше универсално заклеймен по целия политически спектър. Флойд се превърна в символ на Black Lives Matter и кампанията за оставяне на полицията в САЩ без финансиране и премахването на ченгетата от опасните американски улици.

В хилядите героични разкази за Флойд медиите пропускаха удобно неговата огромна криминална биография, както и факта, че преди ареста за поредна измама, точно е тръгвал да шофира с почти смъртоносно количество различни наркотици в организма си. И какво направи самото движение Black Lives Matter в крайна сметка?

От една страна официалната организация с това име се превърна във финансова пирамида. В схема за забогатяване на своите основатели. Лидерката на BLM Патрис Калърс бе принудена да се оттегли след като документи показаха как тя си е купила няколко имения с парите от дарения. Разследване доказа още как една от основателките на движението е сключила договор на стойност близо един милион долара за "креативни услуги" с бащата на бебето си. После платила 840 хиляди долара на брат си за "охрана". Всичко това от даренията, разбира се.

Но безобразната корупция на движението бледнее пред чудовищните резултати от бунтовете и грабежите след смъртта на Флойд. Десетки невинни жертви, стотици изгорени бизнеси, опожарени полицейски участъци, щети за милиарди и гледки като след война. Всичко това активно и цинично окуражавано от медиите и Демократическата партия, която днес е на власт.

А кампанията за премахване на полицаите от улиците и за спиране на тяхното финансиране доведе до исторически ръст на убийствата в големите американски градове. Извършителите и жертвите са почти изцяло млади афро-американци. Ето как движението за опазване на черните животи доведе до погубването на много повече черни животи. Плюс корупция и отровна идеология, изпомпвана в индустриални количества от медиите, Холивуд, политиците и неправителствените организации в американското общество.

Нападенията над случайни бели хора заради тяхната "бяла привилегия" се превърнаха в ежедневие, записвано безстрастно от охранителни камери в метрото, по улиците и в магазините.

Доказателствата показват ясно, че движението Black Lives Matter донесе повече смърт и страдание на чернокожите общности в САЩ, превърна се в безочлива корупционна схема и допринесе изключително много за влошаването на междурасовите отношения в целия Западен свят.

Трудно би могло да се посочи нещо позитивно две години след смъртта на Флойд, след опожаряването на стотици бизнеси и след разрушаването на безброй животи.

Хаос, насилие, социална дисфункция, страх, омраза и откровени лъжи... В името на този ад днес някакви свръхбогати спортисти продължават да коленичат пред целия свят. Да легитимират една доказана лъжа, довела до невероятно много мъка и щети. Лъжа, но официална. Институционална и ритуална.

Ала не всички в Западния свят са длъжни да повтарят партийната линия и да участват в манифестацията на мазохизма. В Унгария лъжата беше освиркана. Време е да бъде и отсвирена от всички мислещи хора.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.