Крум Зарков в парламента: Всяка група се забавлява на остроумията на своя оратор, вече 30 години

Крум Зарков в парламента: Всяка група се забавлява на остроумията на своя оратор, вече 30 години
22-07-2021г.
31
Гост-автор
На нас от БСП въобще не ни е смешно случващото се тук, защото докато всяка група се забавлява на остроумията на своя оратор, всъщност случващото се в последните 15-тина минути ни връща в най-често случващото се през целия преход, а именно - когато има атака към почтеността на някого, отговорът е: ”Не че не сте прав, но и вашите са същите”.
 

И всеки път тази спирала води до следващата "закачка". И всеки път накрая се стига до трибуна, в която едни обвиняват за лицемерие или посочват олигарси, но винаги към другите. За да се стигне до комисия, направена за едно, но която ще се занимава и с нещо друго, за да не свърши нищо. И това се случва 30 години. И ако има някаква промяна, за която тук се говори, не е въпросът точно кои партии как ще се пакетират и колко ще дискутират анализаторите кой с кого е, а въпросът е - ще можем ли да избегнем тази спирала. Има и една друга опасност.
Уважаеми дами и господа народни представители,

 

Ние тук сме избрали да защитаваме интересите на хората, на нашите избиратели, не на един човек, когото считаме за изключително важен - независимо дали е почетен председател или друга близка фигура. И понеже се наблюдава тенденция българският парламент да се изпразва от лидери - защото повечето от тях бягат - за да се превърне в група хора, които пазят някой друг.


Ако мислите, че това е задачата на 46-ия парламент, откровено се лъжете. И тази игра ще свърши както свършва винаги - със слаба оценка към всички. В този ред на мисли, ние ви предлагаме друг подход от ПГ на "БСП за България" - Демократична България имат своята инициатива (временна комисия за "Росенец"). И ние ще я подкрепим. Вие, уважаеми от ДПС, имате друга и инициатива - внесете я и ние ще я подкрепим и нея (отделна комисия за "Буджака") . Но не забърквайте кашата на надиграването. И уважаеми колеги от ГЕРБ, между тези две инициативи има нещо общо - всички тези безобразия, ако ги има, са се случвали по ваше време. Така че и вие недейте се забавлява.

    Източник: frognews

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.