КРАЙ НА ВРЕМЕТО "ПЕТКОВ"

КРАЙ НА ВРЕМЕТО
08-07-2022г.
81
Гост-автор
Настъпи краят на един непристоен период в политическата история на съвременна България. Настъпи неизбежното - равмосметката на хората за поредното национално разочарование.
Парадоксално, но факт - България днес е още по-зле отколкото я завари Правителството "ПЕТКОВ". А и тогава не бяхме за завиждане. Ако тогава обаче бяхме в епицентъра на кризата, днес сме в сърцето на трагедията. Ще ни е необходима цялата сила и градивност на националния дух, за да заличим до зимата поне част от дълбоките следи, оставени от това некомпетентно и авантюристично управление.
Младостта е красота, сила, енергия, бъдеще, но не трябва да се учи на гърба на народа. И най-доброто училище, дори Харвард, е като обикновена първокласна паралелка пред АКАДЕМИЯТА НА ЖИВОТА. Ако не си си доучил, върни се обратно в училище, а не разпръсквай своето незнание сред обикновените хора. Едно е да ти се иска, друго е да можеш, а съвсем трето е да го направиш - това е урокът на уроците от "Мъжки времена".
Катастрофира поредния соросоиден план за овладяване на поитическата власт. Катастрофираха лъжата, измамата, подвеждането на обществото, политическия пубертет и политическото високомерие, амбициите да управляваш против национална идентичност на обществото. Дано да сме помъдрели, за да използваме своя нов шанс.
Липсата на политическа култура неминуемо катастрофира.
Много се надявам се да започнем да късаме с външнополитическата неграмотност, икономическия волунтаризъм и незнание, политическото високомерие. Искам да вярвам, че идва края на политиката, когато група хора поставят своите себични лични интереси над екзистенциалните интереси на българския народ. За една чуждестранна похвала. С една мантра - борба с корупцията. Да, корупцията е язва, но тя не може да сюблимира за часове, дни или месеци, а още по-малко да бъде заменена с клептомания и готови схеми за присвояване на еврофондове.
С мимикрия не се управлява дълго. Мимикрия в икономиката, финансите, енергетиката, социалната сфера, културата, образованието, науката, спорта и туризма, никъде...
С чужди ПР агенции може да се спечелят едни избори, но не може да се спечели един народ.
Надявам се да сме оттърсили от наивитета на улицата и да сме погледнали действителността в очите. И да не падаме жертва на наши или чужди демагози.
Трябват ни повече българи - истински, знаещи, можещи, работни и честни хора, обединени около националния идеал.
Който успее днес да дефинира националния идеал и той ще спечели битката за бъдещето на страната. Срещу мизерията, разрухата, декапитализацията на икономиката, финансовата зависимост, разложението на човешкия морал.
Надявам се с това да поставим "началото на края" на соросоидния начин на управление - двулико, тенденциозно, антинационално, противоконституционно, еснафско мотивирано. Надявам се на промяна на пагубния курс към подкопаване на семейството и семейните ценности - люлката на българската самобитност.
Премиерът на това правителство дойде с лъжа и с лъжи си отива. Искаха да продължат с "облякъл се Илия пак в тия". Свален премиер да ни го продадат за надежден вице-премиер. Нелепо, нелогично, твърде семпло. Чудно ли е защо не спечелиха симпатиите на обществото. Чудно ли е защо останаха единствено с облагодетелстваните от властта, а те винаги са малцинство.
Може да се излъже едно общество за известно време. Може да се излъже част от обществото завинаги. Но не може да се излъже цялото общество завинаги...
Дано да сме помъдрели, за да използваме своя нов шанс.
 
    Автор: Влаимир Шейтанов, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.