Кьовеши е инсталирана да разследва и прикрива

Кьовеши е инсталирана да разследва и прикрива
13-09-2020г.
4
Гост-автор

Който очаква дори минимална справедливост в рамките на този ЕС, е неспасяем наивник.
Мина точно година, откакто в Брюксел създадоха специална служба за Лаура Кьовеши - Прокуратура на Европейския съюз. Назначиха Кьовеши /в ЕС избори няма, там има назначения, несръчно маскирани като гласувания/ за Главен прокурор на Европейския съюз.
И, тогава румънската икона за всички, които цяла пролет протестираха пред Прокуратурата в София, заяви, че първата й задача ще е да се захване с измамите в "Най-корумпираната държава - България". Ха, яка, дебела като корабно въже, надежда, нали?
Но какво имаме досега от Активната боркиня срещу българската корупция? Точно така, една виртуална среща с Иван Гешев през юни тази година. Ето и част от официалното прессъобщение:
"...Двамата са обсъждали бъдещата работа на Европейската прокуратура. Разговорът се е провел по молба на Кьовеши. Иван Гешев е изразил подкрепата на държавното ни обвинение за разширяване на компетентността на Европейската прокуратура за разследване на трансгранична престъпност..." - Източник: Би Ти Ви
Забелязвате ли ключовото изречение - "Двамата са обсъждали бъдещата работа на Европейската прокуратура"! Това е все едно ездачът да предложи на коня си да обсъдят маршрута за езда или професорът - образователната система с първокурсника, на когото току що е писал двойка. Затова и тези дни дори журналистите от най-мощната анти-Брексит медия Би Би Си не успяха да си спестят иронията в интервю с Главната прокурорка. "Ако работите с румънските си методи, ще направите много хора нещастни!" , подхилили се те.
Спокойно, няма! Тя не е поставена в Брюксел, за да разследва. Кьовеши е инсталирана, за да РАЗСЛЕДВА И ПРИКРИВА. От най-проскубания депутат в Европарламента до цялата камарила по брюкселските и страсбургски върхове.
Затова днес в Европарламента срещу корупцията са пуснати от каишката да лаят разни ирландски пастирки със съмнителна ментална кондиция и специалистки по купони със сомалийски пирати за чужда сметка. Но не и на който му е работа. Пък Главната прокурорка ще се усмихва нежно от мейнстрийм медиите и ще завършва интервютата си с нещо като "Не съм чула това изявление /на Иван Гешев - б.м./, не съм наясно какво точно е казал и затова е много трудно да коментирам в този момент..." - Източник: БНР, 24.07.2020
Ах, милата, няма информация какво казал главният прокурор по всички национални медии. А щяла да бори Планетарната корупция.

Автор: Степан Поляков

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

 

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.