Костадин Костадинов: Със Зелената сделка ще бъде унищожена българската икономика

Костадин Костадинов: Със Зелената сделка ще бъде унищожена българската икономика
19-10-2021г.
90
Гост-автор
Първият законопроект, който бихме внесли в Народното събрание, е за промяна в Конституцията в посока на това всички, които вземат административни и управленски решения, да носят персонална отговорност. Това каза лидерът на партия „Възраждане" Костадин Костадинов в „Тази неделя" по бТВ. Дали има увреда на националния интерес ще решава единствено и само съдът, обясни Костадинов.
Костадин Костадинов: Със Зелената сделка ще бъде унищожена българската икономика

 

Той посочи, че програмата на „Възраждане" предвижда отворено към гражданите управление и пряк контрол върху управлението от тяхна страна. В момента управляващите знаят, че не носят отговорност за своите действия, коментира Костадинов. „Има масова, колективна безотговорност. Има десетки, хиляди примери за това как колективни органи взимат решения, с които увреждат националните интереси, а след това никой не носи отговорност за това. Едно такова решение е съгласието на България за подписване на Зелената сделка, което ще унищожи българската икономика, енергетика и българската държава в перспектива", посочи той.

Костадинов обясни, че партия „Възраждане" е отправила покана за разговори към всички политически партии с изключение на бившите управляващи в лицето на ГЕРБ, ДПС и патриотите, на която се е отзовала единствено БСП. „Дори за разговор не дойдоха. Тук не говорим за партньорство, за коалиции - просто за да си кажем: имаме проблеми, защото България има много сериозни проблеми".

По отношение на противоепидемичните мерки Костадинов се обяви за пълна нормализация на живота, премахване на всички ограничения и отмяна на задължително носене на маски на обществени места.


Според него е важно да не се съгласяваме с неща, които вредят на националния интерес на страната ни. Той даде пример със Зелената сделка и това, че при затваряне на всички въглищни ТЕЦ-ове ще унищожим индустрията си, икономиката и енергетиката в бъдеще.

„В един момент токът навън е евтин, а ако стане скъп, няма как да построим отново ТЕЦ-овете“, заяви Костадинов.

Първият законопроект, който ще внесат, ако са част от следващия парламент, ще е за промяна на Коснтитуцията, за да може да се носи пряка отговорност от всички, които взимат административни и управленски решения. Той поясни, че дори ще претендират за имуществена отговорност.

Според лидера на „Възраждане“ пандемия няма, коронавирусът крие опасности, но от партията са за връщане на нормалността в живота на обществото и махане на маските:

„Медицински експерти казват, че вирусът носи симптомите на всички респираторни заболявания, психопандемията е нещо престъпно. Има процент на летални изходи, но ние предлагаме пълна нормализация на живота в обществото, прекратяване на всички мерки, махане на изискванията да се носят маски, премахване на страха от най-различни видове глоби. Много хора казват, че не ги е страх от пандемията, а от глобите, които ще им се наложат. Нормално е да са препълнени и болниците, защото постоянно се казва от медиите, че при закашляне тази болест е много опасна. Трябва да спрем да броим трупове. Нормално е да има смъртни случаи. На ден у нас те са 300. Защо спряхме да лекувам всички други заболявания и не броим новородените като контрапункт“, коментира Костадинов.

Той добави, че според него трябва да не се всява паника и че наистина има хора, които се нуждаят от интензивни грижи, но не бива най-възрастните да се плашат.

Той се обяви против НАТО и заяви, че в момента България не е добре да е част от ЕС.

    Източник: "ГЛАСОВЕ"

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.