Корнелия Нинова: Ще освободим бизнеса от рекета

Корнелия Нинова: Ще освободим бизнеса от рекета
27-03-2021г.
14
Гост-автор
Ще освободим бизнеса от рекета, всякакъв рекет. Заложили сме по-малка бюрокрация. Държавата ще бъде партньор на бизнеса. Ще бъдете освободени от политически и икономически натиск. Гарантирам ви свобода за правене на бизнес. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по БНТ.
 

Правителството прогнозираше спад на икономиката от 3 процента. Реално приключихме 2020 г.  с 4,2 процента. Ако спечелим изборите, още на следващият ден обявяваме данъчна ваканция. Драстично намаляване на документите за да кандидатстват фирмите да помощи от ковид кризата. Няма да позволим на ГЕРБ да вдигнат данъците в тази криза. Управляващите  прехвърля това на общините, защото те не могат да носят отговорност. Те трябва да събират нов подоходен данък.

 

Нека да минат изборите, за да видим колко партии ще има в парламента.  По-голямата част от хората искат промяна. Забелязвам енергия и воля за работа.

 

На първо място са проблемите на народа-бедност и доходи, неравенства, здравеопазване, икономика и образование. Управляващите се опитват да прехвърлят отговорността на БСП за избирателната бюлетина.  Те приеха изборния кодекс. ЦИК е тяхна. Управляващите искат да прехвърлят отговорността за хаоса на опозицията и да отклонят вниманието от важните проблеми.

 

Хаосът от коронакризата е на лице-първи по смъртност в Европа, втори в света и последни по ваксинация. Меркел вчера каза: „Вие сте си виновни за кризата“.  В Протокол е вписано, че България е отказала закупуването на ваксини.

 

Първо трябва да се възстановят списъците за ваксиниране на възрастните и хората на първа линия. Ваксините да се доставят служебно на личните лекари. Веднага да се започнат преговори за доставка на китайски и руски ваксини. Да има специализирани болници да лечение на хора с коронавирус. Държавата да плаща специализациите на младите лекари и те да се задължават след това да работят в България. С тези мерки ви гарантирам сериозна промяна, ориентирана към хората.

   Източник: frognews

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.