Консул Сечкова: Завършила пернишки университет П.У.Т.К.А., но с измислена специалност

Консул Сечкова: Завършила пернишки университет П.У.Т.К.А., но с измислена специалност
19-01-2021г.
26
Гост-автор

Одобрената от правителството за почетен консул на Южна Корея Виолета Сечкова - бивш модел и тв водеща, е възпитаничка на прочутия и веднъж вече безславно закрит Пернишки университет, който носеше първоначално оригиналната абревиатура П.У.Т.К.А, преди да стане Европейски политехнически университет, пише 19 минути.

Още преди откриването на университета в публичното започна гавра с абревиатурата на името му. В началото беше замислена той да се казва Пернишки университет по телекомуникации, компютри и архитектура. В крайна сметка основателите му се спряха на безобидното Европейски политехнически университет Перник.

Следването и дипломирането е станало, докато е раждала и отглеждала своите 3 малки деца, явявала се е продуцент, водещ, търгувала е с корейска техника, трупала е необяснимо количество от десетки милиони лева в КТБ и е кандидатствала за почетен консул, за което - както разбрахме от Министерството на външните работи, е станало успешно едва от втория опит.

Проверка на Благовеста Кенарова обаче посочва, че завършената според CV-то - автобиографията на Сечкова образование по Публична администрация не фигурира на сайта на непрестижния университет, чиято валидност на дипломите е въпрос с повишена трудност.  19 минути също провери и изброените специалности са:

Обучителни програми – бакалавърски и магистърски (Всички програми се водят на български и английски език -

„Архитектура”

„Строително инженерство”

„Компютърни системи и мрежи”

„Информатика”

„Телекомуникации”

Разработени нови програми за първи път в България:

- „Зелена енергетика”

- „Иновационен мениджмънт”

Разработена е съвместна програма с „Университета по приложни науки” – гр. Кремс, Австрия по електронен мениджмънт и бизнес аминистрация

 

 Източник: eurocom.bg

Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.