Коментар на Димитри Иванов

Коментар на Димитри Иванов
11-09-2021г.
113
Гост-автор
10 септември 2015 г. 
 
"Многознайковците искаха да блеснат пред историчката османистка Вера Мутфчиева. Падна ми сърце на място, когато тя ги сряза така (приблизително):
 
"Османлиите искали данъци за султанската хазна. Как да ги съберат? Воловарчетата забележат бегликчията още като се зададе по пътеката, па натирят добитъка в гората, България била цялата в гори. Смеят ли бегликчиите да влязат в Магна силва булгарика? Те имат ятагани, българите имат брадви. Равностойно. Дивакът в Африка не ти е равностоен; ти имаш пушка, той има копие. Краят на феодализма е огнестрелното оръжие. Да разрушиш крепост с топове станало по-евтино, отколкото да я построиш."
 
Притиснат от кюрдите, турският премиер Ахмет Давутоглу завчера каза, че Турция подслонила два милиона бежанци, а Европа е "християнска крепост", затова Европа трябва да дава повече пари на Турция.
 
Крепостта падна разрушена от US бомбите от Кабул до Косово. Насърчаваните от US ислямски фанатици дехристиянизираха Сирия и целия Левант, взривиха с еднакво настървение статуи на Буда, храмове в Палмира, черкви в Косово.
 
Сега US продават на Ирак F-16 да бомбардират главорезите от ИДИЛ, също продукт на US политиката. Светът не се самозапали, Вашингтон го запали и отключи ново преселение на народите, сбъдващо видението на Освалд Шпенглер "Залезът на Запада".
 
Димитри ИВАНОВ, SEGABG.COM

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.