Кога трябва да умрем?

Кога трябва да умрем?
16-12-2020г.
10
Гост-автор

Сутрин е времето за оптимистични мисли.

С кучето ми сме на разходка. На заскрежената поляна пред нас има няколко прясно изакани кучешки работи. Явно е било тъмно и стопаните на клетите животни не са видели нищо. Знам ли? Факт е, че аз стоя пред творението на моя дзвер с найлонов плик в ръка и гледам другите няколко творения. И няма как да не си задам въпросът: “Защо да го правя?“ Ще изчистя едно ако и какво от това? Утре ще е същото. Никой друг няма да се наведе и да си почисти. Не защото хората са лоши или необразовани, а защото така.

 Разходката ми продължава по поляната където през деня едни строители на съвременна България кибичат. По принцип работят на близкия строеж. Не знам дали е политкоректно, но е фактвярно – почти всички са цигани.  За последните 40 години тази поляна не е била толкова мръсна. На нея бачкаторите кибичат, плюскат, пушат, пикая… Въобще съществуват в дългите си обедни почивки. Поляната е придобила статут на бунище. Кофички от кисело мляко, пликове от хляб, от разни салати, вестници… Въобще – обиталище. Стоя по средата на поляната и хвърлям клечка дзвера да я търчи и да я носи. От джоба ми пада салфетка. Гледам я и преди да се наведа да си я прибера се чудя: „Защо да го правя?“ Че поляната е зарита с боклук? От това по-чисто няма да стане.

Явно целта е вселената да ме накара да стана боклукчия. Българската Грета. Да събера целия боклук и да се снимам с торбите с мръсотии. Ще ме дават по телевизията и дори могат да ме поканят да коментирам заедно с плеймейтка, абсолютен идиот и екстрасенс последните открития в квантовата механика. Аз в ролята си на боклукчия, разбира се.

 Обаче и това не ми се струва редно. Не защото плеймейтките нямат право на мнение относно хикс бозоните. Не и защото си плащам данъците и дрън-дрън извинения, а защото на циганите до нас ще им трябва точно един ден да възобновят предишното ниво на ентропия.

Чух за един модел. Всяка сутрин като излезеш да събираш и изхвърляш по три чужди боклука в кошчето. Три боклука? Сериозно ли? Държавата ни вкарва боклука на половин Европа за пари. Кой съм аз, че да се противопоставя на една държава с моите три сутрешни боклука? Тук вече се промъкна и вълшебната думичка „пари“, но само така ви се е счуло.  Да не си помислите, че парите от тези евробоклуци ще отидат за повишаване на социалния статут на пенсионерите, образование или медицина? Паричките от тези сделки за милиони няма и да ги помиришете. Пардон, лъжа. Ще ги помиришете и дори ще ви задръстят дробчетата. Но за какво ви трябва да живее? Да събирате чуждия боклук ли? 

 Освен това перфектният обитател на територията трябва да знае кога да умре. Денят е един ден преди да навърши годините за пенсия.

ПС. А пък една плеймейтка е обещала да се снима гола в компанията на два очарователни кварка. (смешка).

 Автор: Емил Йотовски

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.