Коалицията на война покри България с позор

Коалицията на война покри България с позор
12-12-2022г.
0
Велизар Енчев

Като народ консумирахме един от най-тежките библейски грехове - черната неблагодарност.
  Народното събрание реши да изпрати оръжия на Украйна, с които ще се пролива кръвта на потомците на нашите освободители от петвековно робство.
   В международната политика, особено когато се визират отношенията между САЩ и Великобританиия, се използва понятието Специални отношения (Special Relationship).
   Каквото и да става по света, каквито и грехове да имат американци и англичани във вътрешните и външните си дела, двете страни никога не застават една срещу друга. Защото имат Special Relationship. Защото имат общи исторически корени, които са неприкосновени и неподвластни на времето. 
    Когато премиерът Маргарет Тачър влезе във война с Аржентина заради Фолклендските острови, Белият дом подкрепи Лондон, въпреки осъжданата от целия свят британска имперска политика.
    Когато президентът Джордж Буш-младши нападна Ирак с лъжата за химическите оръжия на Саддам, британският премиер Тони Блеър без колебание избра позора, погази международното право и застана до американците, защото двете страни имат Special Relationship.
   Заради Руско-турската освободителна война (1877-1878), след която възкръсна българската държава, българи и руснаци имат Специални отношения. За българската свобода две руски армии воюваха на два фронта - Дунавският и Кавказкият. За освобождението ни загинаха над 100 000 руски воини. Никога Русия не е давала толкова жертви за друг народ.
  Това е невъзможно да се забрави и е грях да се поругае. Но на 9 декември 2022-а Коалицията на войната (ГЕРБ, ДБ, ПП, ДПС, Български възход) покри България с позор. В този ден тези пет партии решиха да изнесем оръжия, които ще убиват руснаци.
   Да се молим за едно - да не трябва отново да  бъдем освобождавани. Тогава няма да има нито император Александър II Освободител, нито готова на саможертва за братушките руска армия, нито обичаща българите руска интелигенция...
  В Библията пише: Неблагодарността е грях с тежки последици!
  Дано не трябва да изпиваме до дъно тази горчива чаша.
-------------------------
Победените. Панихида (1878)
Картината е дело на руския художник Василий Верешчагин. Показва водена от православен свещеник и руски офицер панихида за стотиците загинали и все още непогребани на бойното поле край Горни Дъбник.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.