“Това е един от тези неща, които критикуваме служебното правителство” (ВИДЕО)

“Това е един от тези неща, които критикуваме служебното правителство” (ВИДЕО)
12-12-2022г.
0
Кристиян Шкварек

“Това е един от тези неща, които критикуваме служебното правителство”. 
Кирил Петков така и не се научи да говори на български и продължава да звучи като ром, който си поръчва “двама хоци-доци и един боза”.
Да, знам колко дребнаво заяждане е това. Грозно, дори. Но няма как да не продължавам периодично, особено като се покаже в ефир, да спирам и да си казвам "Абе, хора, този човек наистина управляваше страната." 
Човек, за който всички предишни коалиционни партньори се кълнат, че е патологичен лъжец. Че не разбира елементарни политически концепции и му липсва базисна абстрактна мисъл. Че най-вероятно страда от някаква форма на дислексия или много начална фаза на аутистичния спектър. Че разбира много задълбочено от нещата, с които се е занимавал във финансовата сфера преди това, но пък има потресаващи липси в общата култура и практически нулеви познания в сферите, нужни на един държавник - история, география, международни отношения. 
И когато чуя всичко това, когато лично ми го споделят на маса хора, участвали в кабинета "Петков", и после го видя по телевизията как срича “двама хоци-доци", как се превива и колко му личи, че лъже, няма как да не се спра за секунда. Спра и кажа "Абе, хора, този човек наистина управляваше страната. Как стана това?"

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.