Към господата властимащи...

Към господата властимащи...
21-01-2022г.
47
Гост-автор

Автор: Цветелина Ненова, ФБ

Господа властимащи,

Ако някой все още се чуди защо българите не се ваксинират, му препоръчвам да изгледа срамната пресконференция на министър-председателя Кирил Петков, доц. Кунчев и министър Сербезова.

От нея разбрах следното:

1. Съгласно плана за справяне с пандемията на новото правителство по критерии запълняемост на интензивните легла, София се намира в етап нула. За ужас на доц. Кунчев се оказва, че при вълна от по 10 000 заразени на ден, местата в тези отделения вместо да се пълнят са започнали да се освобождават. Веднага, в рамките на 3 дни е направен нов план, критериите по който се изчисляват по сложна схема и София вече е в етап 3, предприемат се ограничителни мерки.

2. Зеленият сертификат ще бъде премахнат при запълняемост на интензивните легла на 5% или 60% ваксинирано население, или при запълняемост на интензивните легла 5% и 60% ваксинирано население, имаше различни интерпретации по този въпрос. А как ще се изчисляват тези 5% не е много ясно, доц.Кунчев има мнение, някой друг сигурно също има. В общи линии май ще е друг път.

И за да обобщя:

Планът е какъвто им е изгодно в момента, критериите няма, или по-точно се задават, така че да се отчете желания резултат.
И после българите били тъпи антиваксъри, които не вярват на здравните власти, на правителството и в науката въобще.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.