Кирил Петков: Инерцията на служебния кабинет не трябва да бъде изгубена

Кирил Петков: Инерцията на служебния кабинет не трябва да бъде изгубена
09-08-2021г.
30
Гост-автор
"Ако в сряда новото правителство бъде гласувано, аз бих отделил огромно време, за да продължа да обяснявам какво сме направили досега, така че инерцията, която сме натрупали със служебния кабинет да не бъде загубена". Това коментира служебният министър на икономиката Кирил Петков, след като заедно с колегата си - министъра на културата Велислав Минеков, огледаха сградата на "Софийския арсенал - музей на съвременно изкуство".
 

"Каквото зависи от нас, ще го направим", каза още той и допълни, че се интересува от всяка следваща стъпка на всяко следващо правителство.

 

"Ако можем да се намесим позитивно със съвет, ще е страхотно, негативно с критика - също", допълни Петков пред журналисти.

 

По думите му той ще продължи да е активен, защото вижда, че много хора имат енергия за промяна и тази енергия трябва да се използва, да се канализира и заедно да променят нещата. Петков не конкретизира формации или форми, чрез които би продължила политическата му дейност.

 

"В този момент, когато е толкова напрегната обстановката, и всяка искра на нечия дума може да направи пламък, ние стоим отстрани", отговори той на въпрос дали би участвал в бъдещо правителство с мандата на БСП, които са обявили, че биха предложили служебния кабинет за редовен.

 

"Първо трябва да видим дали ще се реализира мандатът в сряда, и след това ще мислим напред. Последното нещо, което искаме да правим, е да вкарваме още риск и още вълнения в обществото", изтъкна министърът.

 

Той коментира и какви възможности биха дали на страната инвестиции от страна на големи филмови корпорации като "Дисни" и "Нетфликс".

 

"За мен има големи преимущества, ако този тип големи компании снимат в България", каза Петков и отбеляза, че на първо място това са чисто икономическите ползи - средствата, които влизат в тези продукции са огромни.

 

"На второ място това би позволило страната да си изгради бранд. Всяка една дестинация има своя бранд, ако нямаш такъв, обикновено си много ниска ценова категория", допълни той.

 

"И на трето, според него, е възможността на тези компании да се предостави цялостно портфолио от услуги, от което България да спечели най-много. Представете си, ако "Дисни" сложи част от IT-сървиса в България, тогава изведнъж инвестициите, за които говорим във филмовото изкуство ще са един малък процент от общия приход за страната ни", подчерта Кирил Петков.

   Източник: frognews

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.