КЪДЕТО И ДА БРЪКНЕШ-ЗЛОУПОТРЕБИ!

КЪДЕТО И ДА БРЪКНЕШ-ЗЛОУПОТРЕБИ!
07-09-2021г.
16
Гост-автор
Банки, язовири, магистрали, културни и спортни проекти: служебното правителство разкрива злоупотреби за стотици милиони. А през това време от ГЕРБ казват на "своите" хора: "Дръжте се до изборите. После се връщаме!".
Пълен ли е язовирът? Или е празен? Това не е философският въпрос за чашата - дали е наполовина пълна, или наполовина празна. Това е реален проблем. Става дума за язовир "Пазар дере", за чийто ремонт управляващите от ГЕРБ са дали 2.35 милиона лева чрез държавната фирма "Монтажи". В подготвено за целта видео служебният министър на икономиката Кирил Петков показа празен водоем и обясни, че цените на материалите и услугите, използвани при ремонта му, са в пъти над пазарните. Още два от ремонтираните общо 10 язовира от държавата, се оказаха празни - "Злати войвода" 3 и "Злати войвода" 4.
"Хемус" и други потънали милиони
Преди това строителният министър Виолета Комитова разкри, че за лот 6 от недовършената магистрала "Хемус" държавното дружество "Автомагистрали" авансово е получило 111.5 милиона лева. Същевременно разрешение за строеж още няма, но пък текат отчуждителни процедури. Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов не е показвал такива работи. От хеликоптер или джипка, на видеата му се виждаха чакъл, асфалт, машини и работници, с които се здрависваше - и все се кълнеше как "Хемус", за която досега са похарчени над 2.2 милиарда лева на данъкоплатците, най-сетне ще е готова през 2024 година. Но няма да е, въпреки кинематографията му като "строител на републиката".
Министърът на културата Велислав Минеков се кани да подаде сигнали на европейската прокуратура за злоупотреби с европейски средства по три проекта - ремонтът на столичното "Ларго", където, по думите му са изчезнали близо 4.5 млн. евро, галерия "Квадрат 500" и реставрацията на крепостта Яйлата. Спортното министерство под управлението на Красен Кралев е раздало на различни НПО 5.4 милиона лева по Национална младежка програма, чиито цели да са осъществяване на превенции от различни зависимости. В управата на някои от най-големите бенефициенти са едни и същи лица, разкри "Банкеръ". За антихазартен проект с 118 073 лева пък е отличен и виден съратник на ГЕРБ - ММА-боецът Станислав Недков-Стъки и неговото Сдружение "Българска федерация ММА".
 
  Автор: Златка Колева, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.