Където и да бръкне служебното правителство, изскачат далавери, афери, злоупотреби

Където и да бръкне служебното правителство, изскачат далавери, афери, злоупотреби
21-05-2021г.
52
Гост-автор
Където и да бръкне служебното правителство, изскачат далавери, афери, злоупотреби, изтръскани бюджети и резерви за милиарди. Наследството, оставено от ГЕРБопитешката шайка е ужасяващо безнадеждно! Дори експертите не се наемат да гадаят колко години ще трябват, за да се оправят бакиите. Това, разбира се, не пречи на вече бившите министри на Главатаря да обикалят телевизиите и под акомпанимента на присъдружните им социолози и коментатори да твърдят, че са оставили след себе си една процъфтяваща държава.
"Пълен батак в екоминистерството завари новият екип, стана ясно от първата му пресконференция. Бюджетът на министерството е 64.5 млн. лв., към днешна дата го заварвам с 10 млн. дефицит. В Предприятието за управление на дейностите по околна среда при бюджет от 70 млн. лв., има дефицит от 24 млн. лв., обяви министър Асен Личев, цитиран от SEGABG.COM..
Преустановено е приемането на предложения, прекратено е извършването на плащане по сключени договори. Ще се направи оценка на сключените договори за приоритетност и критерии, по които са избрани. Освен това ще се направи и вътрешен одит за обезпечаването на всички поети ангажименти. "1 лев не е оставен, за да може да осъществява министерството основните си политики до края на годината", допълни той.
А още колко много министерства, агенции и други ведомства все още не са ревизирани?! Какво ли ще изскочи от техните архиви? 12 години "управление" са твърде много време.
 
   Автор: Любо Кольовски,  фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.