Къде са истинските държавници?

Къде са истинските държавници?
11-09-2022г.
140
Гост-автор
Александър Дунчев:
 
Вижте колко ни е жалка държавата на фона на историята!
 
Обясняват се разни чиновници имало ли-нямало ли незаконни сечи в Карловско...
 
Къде са онези истински държавници от началото на миналия век, да излязат и да обяснят на хората днес, че от селата Каравелово и Богдан след потопа нямаше да има и следа, ако не беше канския труд на поколения лесовъди и милиони доброволци през миналия век да укротят поройните реки из цялата страна с изграждането на хиляди баражи и да защитят почти всички населени места в страната от наводнения, ерозия и безводие чрез залесяването на близо 20 милиона декара нови гори върху унищожените през вековете от пожари, сечи, паша и ерозия български земи.
 
Държавници, които да спрат незаконните сечи, да върнат професионалистите в горите и да се продължи делото на българите от миналия век, за да защитим България от настъпващите климатични промени и свързаните с тях природни бедствия.
 
Вижте снимките от архива на ДГС Радомир към ЮЗДП - България е била пустиня от камъни, от които днес няма и следа - лесовъди, ученици, военни се хвърлят преди век да градят баражи и залесяват голите баири на Голо Бърдо над Перник и Радомир, и в цялата страна. И България за век се преобразява в зелен оазис, който днес пази и селата, и водата, и гората!
 
 
Вижте и снимки от книгата "Укротяването на пороите" как лесовъди и доброволци са градяли баражи и са залесявали гори по поройните реки и земи над Карлово!
 
Историята помни всичко, но има ли кой да чете и да напомня за тези велики дела, без които днес в карловско жив човек нямаше да е оцелял. От космоса се вижда дори как чрез залесяванията на борови гори е преобразен целия ерозирал ландшафт над наводнените днес Каравелово и Богдан, без които гори тези села след потопа нямаше вече да ги има!
 
 
 
Но има и надежда!! Все още има стопанства и лесовъди, които се борят за гората и хората! Малко подкрепа им дайте, и ще се справят и с климатичните промени, и с пороите, и с незаконната сеч. Вижте снимки от ДГС Благоевград, ДГС Кресна и ДГС Петрич (Първомай), където и днес продължават да се ремонтират баражи и да се залесяват гори, там където са унищожени.
 
 
Но няма да ги видите да излязат по телевизията и да обясняват и да разказват, защото ги е страх - всеки, който има мнение бива наказван, и всеки, който смее да разкаже как партиите унищожават горите - уволняван! Но това ще се Промени, и държавността ще се върне в горите! Като първа стъпка - с тези кадри и с разказите на лесовъдите в забележителни албуми за грижата в горите, като този на ЮЗДП: https://fliphtml5.com/akztc/jfsw
 
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.