КЪДЕ МИ Е КОНСЕРВАТИВНИЯТ ПРОЕКТ?

КЪДЕ МИ Е КОНСЕРВАТИВНИЯТ ПРОЕКТ?
24-03-2021г.
18
Мартин Карбовски

Ако изборите бяха магазин за обувки, клиентите щяха да получат много различни модели обувки, но всичките щяха да са леви. И да убиват.

Ако сте десен избирател, ако семейните ценности и ортодоксалната етика е част от вашето мислене ще е трудно да намерите за кого да гласувате.

Вижте левите модели - БСП, нищо че е партия на успелите бизнесмени си остава ляв проект, закотвена в миналото с измиращ електорат, уплашени старци, които трудно ще накараш да излязат да гласуват.

ГЕРБ е ляв кошмар, намиращ се сред проекти като Ким Чен Ун и Енвер Ходжа, те се представят успешно за нещо дясно, но ще си останат раздаващите пари социалисти - без план, без отговорност, без видимост - просто хвърлени стотинки от каретата на императора.

Другите десни в България са опасно известните розови левичари, детската болест на комунизма - това са работниците по правата на малцинствата, които са десни, колкото унисекс тоалетна. Те са бъдещи цензори и инквизиция на нормалното, колкото и да го опъвате като ластик - новото нормално за тях ще е недостатъчно ново.

В опит да преровиш политическата сергия и без да търсите политическа екзотика в дясно има само един реален консервативен проект и това е проектът на Петър Москов.

КОД е малка партия на ръба на градския електорат, по която стрелят всички - и отляво, и отдясно.
Москов е държан на ръчна спирачка заради неясни обвинения и бавен процес, наричат ги фашисти и често стоят неразбрани и невидими - макар че листата им е пълна с доктори (Любо Канов, Ваньо Шарков) - те са тихото консервативно представителство, което още може да те накара да вярваш, че имаш избор извън център ляво.

И не, не са политическа екзотика, такъв проект е нужен на всеки нормален модерен човек, който вижда накъде върви светът.
Ако по време на избори българите престанат да вярват, че ББ ги пази от комунистите и не правеха като агитките на Левски и ЦСКА, нормалната политическа борба щеше да е между програмите на наистина десните КОД и подценяваната лява "Възраждане".

Всичко други е кампания, в която заблудите и парите са решаващи.
А политическият магазин за обувки у нас реално е създаден за инвалиди от някаква Z-та световна война - явно всички имаме само леви крака и се чудим защо ни убива политическото пространство.

Защото нямаме дясно, ей затва.

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.