Къде е "промяната"?

Къде е
23-05-2022г.
60
Гост-автор

 

Говорим за промяна, но такава в българските гори не виждам. Ежедневно се изрязват стотици декари българска гора. А институциите си продължават по старо му.
Уж, изваждането на горите от Министерство на земеделието, щеше да спомогне за тяхното спасяване, ама то почти нищо не остана вече за спасяване.
Качете се над Пловдив до летовище "Бяла черква". Вижте огромните ремаркета, които се пълнят с трупи и се изнасят, без дори да им се проверят документите. Кога това ще спре?
Когато дойде новото правителство на "промяната" обеща, че ще преустанови безразборната сеч в българските гори. Да, но резултата е нулев. Не само, че не спира унищожението на декари борова гора над Пловдив, а дори се е увеличило в пъти.
Защото мили хора от "промяната", мафията се бори със законодателство, а не с евтин PR!
Дървената мафия си работи безпроблемно. Сваля си камионите с дърва от родопските села, реже безразборно и няма институция, която да им направи една проверка. Имат ли ромите трудови договори, плащат ли се осигуровки, ДДС, данъци и осигурени ли са на реалната заплата?
Тишина в залата! Защо?
Защото една жигула хора взеха цяла министерство. Сега се чудят, какво да го правят и как да не паднат от власт. Защото прехода от броене на комарите в река "Марица", до министерския стол е необяснимо явление. И резултатите са видими - сеч, сеч, сеч...
Време е за отговори, господа от "промяната". Стига сте се крили зад полата на служебния кабинет, а излезте и каже, кога ще получим обещаното спиране на безразборната сеч? Кога държавата ще наложи контрол над фирмите, които убиват нашата гора?
Кога?
 
   Автор: Любомир Чакъров, фесйбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.