Къде бъркаме?

Къде бъркаме?
03-10-2021г.
41
Гост-автор

Автор: отец Силвестър Янакиев

А аз не мога да разбера ние къде бъркаме, защото от времето на Освобождението ни от турското робство случваме само на калпави и продажни политици... Е, и на уникални войници, затова проклетото НАТО първото, което направи когато капитулирахме, беше да унищожи 90% от армията ни и почти 100% от въоръжението ни...
 
Може би най-накрая ще успеят да заличат България от картата, но ние не трябва да се даваме!
 
Не трябва да се съгласяваме с подмяната на ценностите си, вярата си!
 
Бог ни учи да обичаме ближните си и враговете си. Това е правилно и добро, разбира се. Но какво става, ако обичаме враговете си, а не обичаме ближните си? (Защото в последно време постоянно ни промиват мозъка, че трябва да обичаме онези, които от десетилетия искат да ни унищожат буквално физически)
 
По този въпрос великият Свети Йоан Богослов казва: "Който каже: "любя Бога", а мрази брата си, лъжец е; защото, който не люби брата си, когото е видял, как може да люби Бога, Когото не е видял? (1Йоан 4:20)." - Ако сме лъжци когато не обичаме брата си, тогава какви сме, ако в същото време обичаме враговете си? - Ще ви кажа: предатели!
Затова трябва първо да имаме дейна и силна любов към нашите близки (около нас), а след това да се опитваме да покриваме и другата (по-трудна) любов към враговете.
 
Не бъдете предатели! Пазете вярата си!
Обичайте родината си! Обичайте ближните си!
 
И също както нашите предци нека бъдем готови да умрем за вярата и идеалите си! Сам Господ казва: " Никой няма любов по-голяма от тая, да положи душата си за своите приятели." (Йоан 15:13)
 
България над всичко!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.