Казусът Гунчева

Казусът Гунчева
05-07-2022г.
72
Гост-автор
За отцепниците от ИТН няма какво толкова да се говори. Макар и напускането на коалицията от ИТН да беше внезапно и "без предупреждение на когото и да е от партията", както казаха отцепниците, то тази манджа на котлона се е загрявала дълго време преди да изкипи и всеки добре се е ориентирал накъде духа вятъра и как да се подсигури, за да не го отвее. Донякъде разбирам отцепниците, ако гласуват про ПП - все пак споделят общи външни ценности, а по всичко личи, че външната ориентация е по-сплотяваща политическите субекти, отколкото вътрешната.
Но Гунчева. Гунчева се въздигна като част от една партия, която изповядва КОРЕННО РАЗЛИЧНИ ценности от тези на ПП, ДБ, ИТН. Това е интересно да се наблюдава. Ако Гунчева подкрепи ПП, това ще даде ясен знак, че госпожата е яко подплатена и затова отцепила се от партията си. Няма как да влезеш в една партия, която изповядва толкова крайна антагонистична идеология от тази, която управляващите изповядват сега; тази партия да бъде твой лост да влезеш в Парламента, за да защитаваш същите тези ценности, които са били първопричината да влезеш в Парламента и накрая ти да подкрепиш едно управление, което е обратното на всичко, което си говорил месеци наред. Няма как, ако не си подкупен, платен и адски опорочен.
Самият факт, че госпожа Гунчева "мисли" как да постъпи е ясна индикация, че доларите на везната натежават.
Какво има за мислене, когато си човек, който смята евроатлантизма за вреден; когато си против мерките срещу Русия; когато си против мерките в една спорна по естеството си според теб епидемия; когато си против да бъде заличено българското-традициите, обичаите, историята, бита. Когато си против С Македония да бъде подадена на тепсия и против предателството на националния ни интерес спрямо нея.
Какво толкова има за мислене? Ако си човек на ценности, мисленето е излишно. Защото това правителство е всичко, което ти намираш за опасно за страната си. Тук решението е просто, ясно и кратко. Но не и когато са намесени пари.
Когато са намесени пари и власт, нещата не опират до ценности, а до къде е кяра.
Предстои да видим дали гспожаа Гунчева е човек на ценности или човек на някого.
 
   Автор: Персефона Коре, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.