Като искате екология, спрете да произвеждате и продавате милитаристки продукти и да правите войни

Като искате екология, спрете да произвеждате и продавате милитаристки продукти и да правите войни
08-11-2021г.
79
Гост-автор
Съжалявам, че пак ви занимавам с псевдо-екология, но тази тема е водещата в света в момента (поне според медиите).
Американският военен комплекс е най-големият консуматор на петрол в света, както и най-големият замърсител на планетата, генерирал над 1,2 милиарда тона въглеродни емисии от 2001 насам, повече от 140 държави взети заедно. Имат над 800 военни бази, с хиляди превозни средства, а средно на година хвърлят по над 25000 бомби на различни места, често със сериозни екологични последствия.
Но споменаването на военния комплекс на САЩ е изключено от конференцията в Глазгоу. Ни Грета, ни Байдън ги споменават. А сочат пръст към обикновените потребители и бедните, както и бързо разрастващите страни, които в момента зависят от въглищата, поради финансови причини най-вече.
Като искате екология, спрете да произвеждате и продавате милитаристки продукти и да правите войни, нещастни лицемери такива. При това войни за въглеводороди. Това се отнася за всички, не само за САЩ.
Освен това всеки ден гледам Макрон, Байдън и Меркел да са някъде, на някаква конференция, придружени от цяла армада лъскави коли. Те какво ползват като пътуват, някаква биопънк технология от механични колела с перки и енергична супа от безглутенови кето продукти?
 
   Автор: Дахер Фарид, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.