Карадайъ: Христо Иванов е заложник на организирана, олигархично-медийна НПО политическа група

Карадайъ: Христо Иванов е заложник на организирана, олигархично-медийна НПО политическа група
28-07-2021г.
33
Гост-автор

Христо Иванов е заложник на една организирана, олигархично-медийна НПО политическа група. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на група, предаде Агенция "Фокус".

"Чухме поредната анти-ДПС декларация. Г-н Иванов, вашата немощ не се опитвайте да криете пак с анти-ДПС риторика. Вие търгувате и рекетирате всяка власт. Вие сте част и сте продукт и заложник на една организирана, олигархично-медийна НПО политическа група. Става въпрос персонално за г-н Прокопиев като олигарх и символ на задкилусието в българската политика, като човек, който притежавайки медийна-икономическа власт, заграбва политическа власт без да се явява на избори. За нас това е съдържанието на понятието  "завладяна държава" и "фасадна демокрация", които са ви любими етикети", каза още Мустафа Карадайъ.
 

"Само ще отбележа, че в очертанията на кръга "Капитал" влизат политическите шамани, начело с Иван Кръстев - българският Конфуций според бившия премиер, както и НПО-ата от българските поделения на международната Сорос-мрежа. Един файтон хора овладяхте тази мрежа и общото между вас е, че в по-голямата си част сте хора, произхождащи от сериозни комунистически, номенклатурни фамилии", каза още Карадайъ.
 

"Защо е така, оставяме филантропа Джордж Сорос да обясни. Наричаме на шега тази група, този кръг - "организирана престъпна група" в българската политика, защото в зората на българската демокрация приватизирахте дясната идея и дясното политическо пространство. Впоследствие и големи части от българската икономика. За медиите, правите евтин опит да се криете зад свободата на словото. Никога не сме нападали журналисти от контролираните от вас медии. Обратно в много изказвания сме правили разлика между журналистите и тази група. Достатъчно е да се посочат само изтеклите в публичното пространство инструкции към журналистите за кого и какво да пишат", допълни още Мустафа Карадайъ.
 

Според него десетилетия наред се извършва политически инженеринг в цялото политическо пространство, включително по външни указания. "Разцепихте и унищожихте автентичната дясна партия СДС чрез анти-ДПС риторика. Същата процедура приложихте и на НДСВ. Активно участвахте в създаването на проекта Бойко Борисов и по външни указания. Списъкът на инженеринговите продукти е дълъг. Това е сериозен труд по фрагментиране на дясното политическо пространство и като резултат вече две десетилетия в България няма автентична дясна партия. Като цяло това се явява възпрепятстване на демократичния процес в България. Вие рушите демокрацията в България", каза още Мустафа Карадайъ.
 Той посочи, че без да се явяват на избори, имат министри в правителствата и изброи: Симеон Дянков, Томислав Дончев, Екатерина Захариева и други.
 "Между вас и нас има морална пропаст. Ние, от ДПС сме потомци и продължители на истински борци против тоталитарната комунистическа власт. Някои платиха цената на демокрацията с живота си. Други със здравето си, трети със свободата си", допълни още Карадайъ и заяви, че следователите и прокурорите се виждат в редиците на "Демократична България".
 Той призова за диалог между парламентарните групи да се определят националните приоритети и да се възстанови държавността.

    Източник: ГЛАСОВЕ

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.