Капитулацията на Запада пред ислямизма: Забравете войните в чужбина. Намеса е нужна у дома

Капитулацията на Запада пред ислямизма: Забравете войните в чужбина. Намеса е нужна у дома
09-09-2021г.
121
Гост-автор

Горчивата истина е, че докато западните държави бяха ангажирани с намесата в Афганистан, те бяха безразлични към разпространението на ислямизма в своите собствени страни. Тревожно голям брой интелекти атрофираха заради новата идеология на налаганото по авторитарен начин многообразие и то до такава степен, че бяха неспособни да разграничат неприемливите антимюсюлмански настроения от легитимната критика на ислямистката идеология.

В резултат на това екстремизмът процъфтява, пише в статия за списание „Спектейтър“ британският писател Гавин Мортимър. Не трябва да се изненадваме, когато британско социологическо проучване показва, че половината от запитаните мюсюлмани смятат, че хомосексуалността трябва да е незаконна, а според френско допитване 57 на сто от младите мюсюлмани смятат шериата за по-важен от законите на републиката.

Там, където някога Западът имаше ценности, които бе готов да защитава докрай, сега има само страх. Така че когато има частични избори в града, в който учител от Йоркшър бе заплашван, защото е показал изображение на пророка Мохамед по време на дискусия за свободата на словото, кандидатите избягват да обсъждат неговата участ.

Когато тийнейджърка във Франция е принудена да се крие, защото е критикувала исляма, правосъдният министър я смъмря, защото е използвала твърде остър език. А когато учител бе обезглавен пред френско училище за показване на изображение на пророка Мохамед, министър-председателят на Канада изрази съжаление за смъртта му, но каза, че „свободата на словото не е безгранична. . . в порядъчно общество като нашето всеки трябва да е наясно с въздействието, което думите му пораждат“.

Кой би могъл да си представи само преди няколко години, че през 2021 г. канадската министърка за жените и равенството между половете ще нарече талибаните свои „братя“? Любопитен подбор на думи за описване на мъжете, които екзекутират бременни афганистански полицайки пред семействата им.

Капитулацията пред ислямистката идеология се дължи до голяма степен на разпространението в западното общество на друг вид екстремизъм: този, който насърчава многообразието над всичко останало и смята критиките срещу незападното мислене за расистки по дефиниция.

Тази идеология, също толкова нетолерантна и отмъстителна, колкото ислямизма, също цели да разруши западната цивилизация. Следователно много от поддръжниците й са склонни да извиняват действията на враговете на Запада, отбелязва Мортимър.

  Източник: e-vestnik

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.